Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2009

Av Emelie - 13 januari 2009 23:35

 Titta här när Arvid jagar laserpekaren!


http://maddehalv.zoomin.se/P1684292

Av Emelie - 13 januari 2009 18:47

Men du har ju redan en sköldpaddsfärgad katt!  ;-) En jättefin sådan dessutom! Apropå äggulor, så är katter väldigt känsliga för när maten inte är helt färsk, så det kan ju vara det som gjorde att dina kissar inte ville äta.

Av Emelie - 13 januari 2009 15:50

Förutom att ägg har en väldigt vacker form, så är de också nyttiga att äta. Idag tänkte jag berätta för er varför det är bra att dela upp ägget i gula och vita och att äta vitan själv och ge den råa gulan till katten.


Så här är det: Rå äggula är jättebra för katten, för det innehåller en massa vitaminer (bland annat D-vitamin) och proteiner som katten behöver. Rå äggvita däremot, ska man inte ge till katten, för det binder biotin, som är viktig för kattens hud och päls. Ät äggvitan själv i stället! Den innehåller den bästa sortens proteiner för människor! För mig som är vegetarian så är det jätteviktigt att se till att få i sig tillräckligt med bra protein.


Varför ska människor inte äta så mycket äggula? Jo, äggula innehåller en fettsyra som heter arakindonsyra, och som är skadlig för människor i stora mängder. Därför, när du gör pannkakor, omelett eller bakar en kaka, så kan du ge en äggula till katten och spara en äggula till nästa dag (eller om du har flera katter så ge dem flera). Om du är noga med att följa receptet, så kan det vara bra att veta att två äggvitor motsvarar ett helt ägg. Det blir lika gott ändå!

Av Emelie - 12 januari 2009 21:27

Nu har jag hittat en kattunge igen som jag vill köpa, men det går ju inte, det vet jag. Och Mr Perfect är fortfarande inte såld, så en liten chans finns fortfarande....om jag hittar den perfekta fodervärden eller nåt sånt....hur nu det ska gå till...


Precis som Margita, vars hemsida finns bland mina länkar, som drömmer om att föda upp blåsilverkatter, så har jag också en färgdröm. Den drömmen går ut på att jag vill ha en massa honor som är sköldpaddsfärgade i olika varianter och så vill jag ha en avelshane som är rödsilver med mycket vitt. Varför då? Jo, för att det skulle bli så många olika spännande färger på kattungarna! Jag är själv svag för rött och creme, men det jag tycker är särskilt kul är att få en kull med många olika färger! Då känns varje kattunge mer unik på något sätt, och så är det lättare att skilja på dem. Med denna färgkombination kan det också bli röda honkatter, och det är lite ovanligt, och väldigt snyggt, tycker jag. Hoppas att drömmen ska bli sann någon gång! Första steget blir väl att para mina honor med en röd hane så att jag kan få sköldpaddsungar...Men, än så länge är det helt andra saker än färgen som avgör vilka hanar jag väljer.

Av Emelie - 12 januari 2009 21:06

Vi är så glada för att vi har fått bilder på Bonnie sedan hon flyttade hemifrån. Kolla bilden när hon har en filt på sig!  :-) Hennes husse och matte rapporterar att hon älskar räkor och leverpastej och att hon även kan tänka sig avokado och stuvade makaroner. Vanlig kattmat på burk duger dock inte till den kräsna kissen. ;-) Vi håller tummarna för att det ska fungera med allergin!


Beatas matte i Stockholm berättar att kastrathanen Bagheera och Beata har blivit kompisar. En gång hade Beata smitit ut ur ett hål i garaget, och då kom Bagheera och "talade om" för matte vad som hade hänt. Vilken duktig kisse!

Av Emelie - 12 januari 2009 20:54

Tsarens matte och husse berättar att han fortfarande är rätt vild, men att han börjar bli mer kräsen med maten. Han kämpar med den kastrerade honan Sessan om platsen högst upp i hierarkin. På morgonen ställer han sig på bakbenen mot mattes midja för att bli upplyft. Visst är han lik sina föräldrar!


Tack till Tsarens familj för att ni kämpar med att hålla honom fertil så att han kan få en kull så småningom!

Av Emelie - 11 januari 2009 19:42

Grattis Evora på 2-årsdagen!

Av Emelie - 11 januari 2009 18:14

Varenda kväll sedan flera veckor tillbaka så berättar H kattsagor för Lilla Lo på kvällarna i stället för att läsa en bok. I dessa sagor figurerar alltid några av kattungarna från våra två kullar och deras familjer. Som tur är så är H är väldigt bra sagoberättare! Lo är alltid med och bestämmer vad som ska hända i sagorna, så ibland åker katterna omkring i en rullskridsko och ibland går de på Liseberg.....

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards