Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2009

Av Emelie - 22 januari 2009 16:14

Ända sedan jag började med kattuppfödning så har jag känt att det här med husdjurens positiva effekter på människor har varit viktigt. Jag märker ju själv att jag mår bra av att ha katter! Nu hittade jag en jätteintressant organisaiton som heter Manimalis, och som regelbundet ger ut rapporter om husdjurens positiva inverkan på människan. Måste läsa rapporten från 2005 nu genast! Kolla på: http://www.manimalis.com/view/svenska/om-manimalis

Av Emelie - 22 januari 2009 13:10

Nu är det länge sedan jag skrev något om akvariet. Lo tog bilden för några veckor sedan. Just nu befolkas 60-liters-akvariet av 10 glödbandstetror, 4 otocinclusar och 10 vildguppy, två honor och 8 hanar.


För er som inte följt utvecklingen kan jag berätta att jag först införskaffade några guppy, som de på akvarieaffären sa var Endlers, men som senare visade sig vara en odefinierad vildgyppy, troligen två olika varianter. Vildguppyna började föröka sig explosionsartat, och jag fick sälja merparten av dem och införskaffa glödbandstetrorna (släkt med pirayor), som skulle vara bra på att äta guppyyngel. Detta har de gjort med bravur, och jag har inte sett några yngel alls förrän härom veckan, då jag såg 4 små söta yngel. Nu när jag tittade så fanns det bara ett kvar, så vi får se om det överlever. Jag resonerade som så, att jag bara skulle behålla guppyhanarna först, eftersom de är snyggast. Men sedan blev det så att jag lämnade kvar två svårfångade honor, och de stackarna blir jagade konstant av uppvaktande kavaljerer.


Ett tag hade jag algproblem, så jag införskaffade fem otocinclusar, små algätare, som skulle hålla algerna borta. De har de gjort bra, men på sista tiden har det börjat växa alger på växterna och glaset, och jag tror att otocinclusarna är lite lata. De ligger mest i ett hörn av akvariet och äter alger där. Kanske har jag också gett dem för mycket algtabletter, för jag har läst att otosarna behöver mycket mat. (Maten kan också medverka till att det blir för mycket näring så att algerna förökar sig.) För att kompensera brukar jag låta bli att mata fiskarna ibland.


Igår blev en av de fem otosarna riktigt sjuk, så H fick avliva den genom att avlägsna huvudet. (Det mest humana sättet att avliva en fisk.) Därför har vi bara 4 kvar nu.


Vad gäller växterna, så är den en växt som trivs jättebra och sprider ut sig. Jag klipper topparna då och då och sätter ner i gruset. Gräset sprider sig med små utlöpare, men det har fått en del alger på sig. De andra växterna börjar se lite skruttiga ut.

Av Emelie - 21 januari 2009 12:37

Om jag hade obegränsade ekonomiska resurser så skulle jag:


  • Anställa en trevlig och omtänksam kock på heltid som är bra på att laga nyttig och god vegetarisk mat.
  • Bo en del av året på olika hälsohem och SPAn runt om i världen.
  • Åka på retreat med Eckhart Tolle.
  • Gå på The School for the Work med Byron Katie.
  • Anlita en personlig tränare.
  • Anlita världens bästa läkare och helare.

Kort sagt: Jag skulle ge mig själv ett skönt liv, vilket är precis vad jag längtar efter nu när jag har varit sjuk och orkeslös i flera dagar.


Uppdatering: Precis efter att jag skrivit det här inlägget så hittade jag detta clip med Eckhart Tolle. Det kändes som att det talade direkt till mig. Rekommenderas till alla som vanemässigt trycker ner sina känslor.




Av Emelie - 21 januari 2009 00:18

Det sägs att par som har levt ihop länge blir alltmer lika varandra. Plötsligt så började jag tänka på hur mycket jag har lärt mig av H (vi har snart varit ihop i 10 år).


Jag har lärt mig:


  • Att börja träna på gym och värdesätta fysisk träning.
  • Att man inte behöver ha koll på allt eller göra saker perfekt. Att saker ordnar sig ändå.
  • Att man kan klara sig bra i livet utan att läsa böcker och ha intellektuella samtal om olika ämnen.
  • Att man inte behöver prata om allt.
  • Att man kan ha en bra relation utan att alltid bli förstådd av den andre.
  • Att man kan ha en bra relation även om man har helt olika livsåskådningar.
  • Att man inte behöver lyssna så noga på vad folk säger alla gånger.  ;-)

Det jag skriver här kanske kan verka som lite negativa egenskaper. Men H är mycket mer nöjd med livet och lycklig än vad jag är, så jag tror att han har kommit på något viktigt om hur man ska må bra här i livet!

Av Emelie - 20 januari 2009 19:54

Jag tror faktiskt inte att jag har sett dessa filmer förut som Onofre visade på Säsks forum. Visst vill man gosa med henne! En sån pussunge. Jag hade så gärna velat träffa henne när hon var en kattunge, men hon var 8 månader när hon flyttade hem till oss.


http://www.youtube.com/watch?v=-wviKUyJG5s&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZmvAGHquN48&feature=related

Av Emelie - 20 januari 2009 10:04

På sista tiden har jag försökt bedriva opinionsbildning genom min blogg, har jag märkt. Det jag idag vill framföra, är att boken "Finding Freedom" av Jarvis Jay Masters borde översättas till svenska. Den är skriven av en dödsdömd fånge i USA, och beskriver små episoder ur hans liv, samtidigt som det skildrar hans utveckling från arg ung man till praktiserande buddhist. Boken är jättebra och skulle med fördel kunna läsas av gymnasieelever i skolorna. Särskilt av de elever som riskerar att själva hamna i fängelse, av vilka jag har träffat en hel del under mina år som lärare.


Det är skrämmande hur många unga killar som faktiskt beundrar kriminella gäng och maffiametoder. Där har många före detta kriminella en viktig funktion att fylla. Ut i skolorna och prata! Sedan tänker jag också att det inte är så konstigt att många lärare och före detta lärare, inklusive jag själv, känner sig otillräckliga. Vi känner inte till något om den kriminella världen och har aldrig lärt oss hur man till exempel bemöter en klass där alla uttrycker starkt främlingsfientliga åsikter. En gång när jag jobbade som vikarie, så kom två elever in mitt under lektionen och började skenavrätta varandra med en vapenatrapp. Hur skulle ni reagera i en sådan situation?Detta är en av många anledningar till att jag lämnade läraryrket.


Jag tror att boken av Jarvis Masters skulle kunna sälja bra. Dessutom behövs det andra röster inom litteraturen, än de traditionella. Läs mer här: http://www.freejarvis.org/

Av Emelie - 19 januari 2009 14:10

Jag hittade just ett datorprogram för att göra sina egna mandalas (andliga bilder som bland annat är vanliga inom buddhismen). Ett exempel på en mandala som man kan göra med programmet ser ni på bilden. Tänk vad kul att kunna göra sina egna mandalas! Jag är nog en sån där typisk kvinna, som älskar att shoppa, fast det jag köper är lite andra saker än traditionella kläder-smink-hårgrejer.  ;-)

http://www.abgoodwin.com/mandalamaker/

Av Emelie - 19 januari 2009 13:36

Nu ligger hela familjen sjuka i influensa och det finns två saker som jag saknar extra mycket: sötsaker och kattungar. (Och jag har upptäckt att jag nog måsta sluta med sötningsmedel också.) Vi får hålla till godo med det här fotot av B-kullen tills vidare.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards