Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2009

Av Emelie - 27 januari 2009 11:47

Nu har jag uppdaterat mitt inlägg som handlar om sköldpaddsfärgade hanar, vilket är ett mycket fascinerande fenomen för oss genetik-nördar!


Läs här: http://emmisibirier.bloggagratis.se/2009/01/23/1316481-en-hemsida-som-bara-handlar-om-skoldpaddsfargade-hanar/

Av Emelie - 27 januari 2009 11:20

Idag skrev Billies (Businkas) husse så här om den lilla underbara tjejen: "Här är det full fart!Vi tränar allt möjligt med det lilla rovdjuret. Hon går på utomhuspromenader, leker med vatten, äter kattgräs och allt möjligt konstigt (risgrynsgröt, brieost, pannkakor med glass, sugrör, skor, rågbröd med leverpastej och gurka, potatimos etc.). Dock är hon fortfarande lite kräsen med sån't som det är meningen hon skall äta. Hon har två favoritplatser. Den ena är i vår brödkorg vid köksfönstret där hon har sitt kattgräs. Den andra favoritplatsen har blivit handfatet i tvättrummet. Där ligger hon ibland och sover eller leker med vatten. Det är också där hon brukar dricka.Businka är en artig liten katt och kommer glatt fram och hälsar på alla besökare. Hon har fått träffa två hundar. Den ena var van vid att jaga katter och då fick hon fräsa för första gången. Jag tror inte att hon riktigt förstått vad en hund är för något ännu och hon tittar bara nyfiket så länge inget speciellt händer.Hon brukar sitta någon timme om dagen på balkongen och spana på fåglar, harar och annat spännade nere på marken. Businka har också skaffat ett eget litet kramdjur - en nallebjörn i lagom råttstorlek. Den försöker hon mörda på olika sätt och bär omkring den i munnen som en liten hund. På kvällarna blir hon helt galen och överupphetsad. Då hänger hon uppochner i taket, springer in i väggarna i full fart och anfaller allt omkring sig. Om det fanns kattbusutställningar är jag säker på att hon skulle vinna...När hon sedermera tröttnar förvandlas hon till en liten gosetiger och kommer och lägger sig i någons säng. Där ligger hon helt avslappnad hela natten och spinner så fort hon får lite uppmärksamhet. "

Av Emelie - 26 januari 2009 22:19

Giraffspråk eller non-violent communication ("uppfunnet" av Marshall Rosenberg) är ett sätt att kommunicera som jag har haft mycket nytta och glädje av, när jag väl fattade hur det gick till och började tillämpa det. Det är väldigt enkelt: Det handlar om att uttrycka sina egna känslor och behov och att förstå den andres känslor och behov. Tyvärr så tycker jag inte att de filmer som finns på youtube inte är de allra bästa exemplen på detta nyskapande sätt att kommunicera, men den här filmen visar i alla fall ett ganska bra exempel på giraffspråk mellan föräldrar och barn.

Av Emelie - 26 januari 2009 18:56

Jag har blivit kontaktad av en ansvarig för inspelningen av "Andra avenyn". De vill ha med en katt för inspelning av en drömsekvens, och eftersom skådespelerskan är kattallergiker så vill de ha en sibirisk katt! Inspelningen ska ske nästa tisdag, och eftersom Lisen är mindre rädd än Evora, så tänkte jag att det skulle kunna funka med henne. :-) Jag återkommer med fler rapporter!


Jag kan också berätta att jag hade anmält Lisen till en utställningen den 14 februari, men jag ändrade mig, för jag tycker att hennes päls inte är den allra bästa för tillfället, och det känns inte kul att ställa ut om man inte tror att det kommer att gå bra.

Av Emelie - 25 januari 2009 23:11

I kattgenetikboken skriver de på fullt allvar att man, för att välja de bästa avelsdjuren, för varje kattunge ska skriva ett antal omdömen från 1-10 för till exempel huvudform och kroppsbyggnad, och sedan vikta dessa mot hur viktiga de är för rasen utifrån standarden, och så välja den katt som får högst sammanlagda poäng. De har till och med gjort en exempeltabell för att man ska få se själva principen. Detta är ju skrattretande! Hallå! Det är levande varelser vi talar om! Inte någon sorts fabrikstillverkning. Get real! Skärp er!  :-D

Av Emelie - 25 januari 2009 16:50

Vad glad jag blev när jag såg att Emelie Cajsdotter har skrivit en ny bok, "Kungens alla hästar", som handlar om hur hon kommunicerar med kungen av Jordaniens hästar. Har redan beställt den på internet. Jag älskade hennes första bok "Zander och tiden", för att den bekräftar det jag alltid har känt, att det är möjligt att kommunicera med djur. Sedan tror jag att orsaken till att jag ännu inte har den förmågan är att jag fortfarande inte har lärt mig att gå mitt hjärtas väg fullt ut, men jag jobbar på det.   :-)


Här är en intervju med Emelie Cajsdotter:

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.711423&renderingdepartment=2.4034

Av Emelie - 24 januari 2009 19:20

Enligt min genetikbok (Genetics for Cat Breeders and Veterinarians) så kan man testpara sin randiga honkatt till exempel med en helsvart solid katt om man vill veta om hon bär på den recessiva genen för solid färg.


Jag måste säga att det där med testparningar låter helt knasigt. Hur kan man komma på att para sin hona bara för att få veta vilka recessiva färggener hon bär på? Jag menar, det är ju levande varelser vi talar om och det måste väl finnas viktigare saker att gå efter när man väljer avelshane än färgen? So what om hon bär på den solida genen eller inte? Resultatet blir ju faktiskt levande katter som kommer att leva ett långt liv hemma hos någon människa och då måste väl hälsan och temperamentet vara viktigare än färgen?


Tänk om man skulle göra samma sak med människor: "Vi parar den där brunögda kvinnan med en blåögd man, och om barnen blir blåögda så vet vi att hon bär på genen för blå ögonfärg." Jaha, och? Nej, tur att det nuförtiden finns DNA-test för alla färgfixerade uppfödare!


Sen är det en annan sak att färggenetik är väldigt intressant och spännande och att det lätt blir så att man får sina favoritfärger...



Av Emelie - 24 januari 2009 19:16

Det känns som att hela familjen har suttit i influensakarantän en vecka, och vi är fortfarande sjuka, men som tur är har febern gått över.  Idag orkade vi faktiskt ta bilen till det närmaste biblioteket.  :-) 

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards