Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2009

Av Emelie - 28 januari 2009 22:03

Vi har fått en film på Baltzar! Det tog jättelång tid innan vi förstod hur man skulle se filmen i Hs nya mobil, men till slut lyckades vi! Baltzars matte berättar att han är allas lilla gullegris, alla som kommer och hälsar på blir helt betagna. Han har fått mycket kokt färsk fisk, särskilt gädda, på sista tiden, eftersom hans husse gillar att fiska.

Av Emelie - 28 januari 2009 20:05

Grattis till Ingalill i Uddevalla som har fått fyra ljuvliga kattungar, två honor och två hanar. Superfina! Bilder finns här: http://www.ljubassibiriskkatt.se/

Av Emelie - 28 januari 2009 19:56

Vi fick ett mail från Beatas matte:

"Jag läste på din blogg om Billie och inser att Beata har syskon av samma kaliber som hon själv, en riktig busunge alltså :-). Dock älskar hon ALL mat, inklusive torrfoder så jag har svårt att veta hur mycket mat jag vågar ge dem... Fri tillgång fungerar inte i vårt hus längr eftersom katterna äter upp allt som bjuds.

Beata älskar att jaga, både ballonger, bollar, låtsasmöss och annat. Dessutom är hon otroligt nyfiken och hänger med överallt. Hittills har vi kunnat ha ytterdörren öppen korta stunder för att hämta posten eller packa i bilen medan hon hållt sig på insidan med en vädrande nos i luften. I morse tog hon dock beslutet att ta reda på vad som fanns utanför och rusade förbi oss i samma ögonblick som vi öppnade dörren.... Hon hade verkligen spelat oberörd innan men planen var glasklar och det fanns ingen tvekan när hon stack iväg. Väl ute blev hon dock lite förvirrad och jag kunde hämta in en förvånad kisse ett tiotal meter utanför huset. Det blir till att passa henne i framtiden, annars antar jag att utflykten kommer bli längre snart.

Bagheera har verkligen blivit en liten farbror sedan Beata kom. Han är mogen och omhändertagande. Trots att han blivit lite "tråkig" är det häftigt att se. De två katterna kommer verkligen överens och håller ihop. Faktum är att de aldrig bråkar. Det är mysigt att se dem..."

Av Emelie - 28 januari 2009 12:08

På sista tiden har mitt liv varit fullt av besvikelser. Först kursen i svenska, som mest bestod av grammatik (och som jag inte känner att jag vill läsa längre, vilket innebär att jag måste skicka in ett intyg till a-kassan på att jag har avbrutit studierna, för annars får jag inga pengar), sedan genetikboken, som visade sig vara en inavelsbok, och nu sist min arbetsförmedlare, som hotade med att stänga av mig från a-kassan, för att jag ville åka och hälsa på min mamma en vecka (!) Samhället har blivit så hårt de senaste åren, jag känner inte igen mig längre. Och jag trivs inte heller. Människor är antingen så rädda för att hamna utanför så att de trampar på andra eller så är de redan utanför, och då blir de trampade på.


Jag drömmer om ett samhälle där alla kan känna sig trygga och där alla får bidra efter förmåga. Där man hjälps åt och lever i gemenskap med andra i stället för i rädsla och ständig självhävdelse. Jag vet att en sådan värld är möjlig, men många människor dras bara med i karusellen i stället för att stanna upp och fråga sig vad som är viktigt. Den viktigaste frågan att ställa sig är förstås: "Har jag älskat väl?" "Har jag gjort livet lite drägligare för mina medmänniskor och för allt levande på jorden?" Om inte, så är det dags för förändring nu! I morgon kan det vara för sent.

Av Emelie - 28 januari 2009 11:46

Så här underbar var kullen vid 6,5 veckors ålder. Tänk att få lägga ansiktet mot dessa små dunbollar och nosa på deras varma päls!  *drömmer mig bort*

Av Emelie - 28 januari 2009 11:37

Jag har ju länge varit en förespråkare för att man ska rensa i röran hemma. För mig har det varit befriande att lära mig slänga gamla saker som jag inte längre behöver. Men härom dagen såg jag ett sånt härligt program på TV med människor som verkligen hade det rörigt omkring sig. Han som hade gjort programmet menade att röra faktiskt kan vara mysigt och hälsosamt. Röra symboliserar mångfald och det visar att personen som bor där inte har behov av att kontrollera allt, utan kan acceptera att hemmet ser ut lite som en urskog, med gamla träd liggande på marken och löv utströdda överallt. Jag gillade den tanken och sedan dess har jag kunnat försonas med min egen röra, även om mitt ideal fortfarande ligger närmare det som beskrivs i boken "Rensa i röran med feng shui".

Av Emelie - 27 januari 2009 14:05

Boken "Genetics för Cat Breeders and Veterinarians" har börjat bli en skräckläsning av stora mått för mig. Jag kan inte fatta att det här är boken som många uppfödare rekommenderar! Och att en av författarna är veterinär och att den vänder sig till veterinärer, det kan jag verkligen inte fatta!


Boken förespråkar inavel för att få fram så snygga och konkurrenskraftiga katter som möjligt (!) Avel mellan syskon under flera generationer verkar inte alls vara något konstigt så länge målet är att få fram katter som vinner tävlingar. Jag har ännu inte läst ett ord om det farliga med inavel: att risken för defekter och ärftliga sjukdomar ökar till exempel och att det allmänna immunförsvaret blir sämre. Inte konstigt då att så många kattuppfödare tycker att inavel är bra, det står ju det i den mest lästa genetikboken på området! Tack och lov för att aveln med sibirier i Sverige är så pass sund som den är, även om katterna kanske inte vinner lika många tävlingar!


Sedan kan jag tycka att sibiruppfödare i Sverige, trots att de har en bra grundinställning, verkar vara väldigt snabba med att fördöma dem som de anser har brutit mot någon "regel" för hur uppfödning ska gå till. Att prata illa om andra borde aldrig vara okej, tycker jag! Och det är väl tur att alla uppfödare inte tänker likadant, annars skulle nog den genetiska variationen bli alltför snäv!



Av Emelie - 27 januari 2009 11:50

Nu verkar det som att filmgänget vill ha en svart katt, så Lisen kanske inte blir nån filmstjärna trots allt.


Om du bor i Göteborgsområdet och har en svart katt med filmstjärneambitioner, så kan jag förmedla kontakten! saga_emelie@hotmail.com

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards