Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2009

Av Emelie - 1 januari 2009 23:46

Idag när Loflickan skulle sova så ville hon inte lägga sig ner för hon hade så många tankar. "Lägg dig bara på kudden och tänk på ingenting", sa H. "Nej, det går inte, det är bara Byron Katie och Eckhart Tolle som kan göra sånt", sa Lilla Lo.


Eckhart Tolle säger ungefär så här: "Den viktigaste meningen med livet är att vara i det medvetandet då man bara är alert och närvarande, alla andra livsmål är sekundära. Därför att när du är i det medvetandet, så kommer allt du gör att präglas av en högre kvalitet och människor kommer att tycka om att vara med dig för att du utstrålar det medvetandet. Det går inte ens att föreställa sig hur jorden skulle se ut om majoriteten av människorna levde i medveten närvaro."


Innan han gick och lade sig sa bad jag H att göra "The Work" på mig om mina tankar om mig själv och att jag inte tyckte att jag hade åstadkommit så mycket i livet. Det kändes befriande! Kolla mina länkar nere till höger så kan du klicka på Byron Katies hemsida och lära dig att göra The Work. Rekommenderas!

Av Emelie - 1 januari 2009 20:25

Ojoj, nu är frågan vad jag ska lägga min energi på när kattungarna flyttar. Evora visar inga som helst löptecken. Det kommer att bli tomt. Eckhart Tolle säger att man inte ska försöka fylla den tomheten med något, men jag har redan märkt att jag spelar mer dataspel än vanligt.


I morgon ska de vaccineras, chipmärkas och besiktigas och på söndag flyttar tre av dem. Sedan på måndag flyttar Beata. Jag har en önskan om att fotografera alla tillsammans innan de flyttar, men då behöver jag assistens, så vi får se hur det går. Lo och H måste hjälpa till att få dem att titta åt samma håll. Bäst är att fota dem när de precis håller på att vakna allihop, för då springer de inte runt.


Håller på att läsa en liten söt bok som heter "Bibliotekskatten Dewey" om en hankatt som hittades nästan död i ett biblioteks bokinkast. Hon som har skrivit boken är bibliotekschef i en liten stad i USA. Det är rörande att läsa hur mycket katten kommer att betyda både för personalen och besökarna på biblioteket. Tänk om vi skulle kunna ha bibliotekskatter i Sverige! (Nej, jag vet att Sverige är ett mycket svårt land att få igenom något sådant. Men jag tror att vi frusna svenskar skulle behöva det.) Lustigt nog liknar Dewey faktiskt lite en sibirisk katt!  :-)

Av Emelie - 1 januari 2009 18:12

1. Lyft upp henne när hon ligger och sover.

2. Lägg dig ner på soffan och stoppa försiktigt in Bonnie inför morgonrocken på bröstet.

3. Ligg stilla och njut!

Av Emelie - 1 januari 2009 13:18

Kattungarna nöjer sig inte med att bara äta torrfoder, men jag är envis och hoppas att de ska äta slut på den stora 20-kilossäcken som jag köpte för länge sedan. När jag står i köket och ska göra i ordning frukost så kommer Billie och biter mig i fötterna för att tala om: Ge mig riktig mat, jag är hungrig! När jag har byxor på mig så klättrar hon upp längs byxbenet. Då är det bäst att snabbt ta fram nötfärsen!

Av Emelie - 1 januari 2009 01:52

Så här blev min nyårsafton:


Vi åt en tidig middag hos W och hennes familj. Det känns alltid bra att träffa henne! Vi spelade ett spel som heter Orangino och ökade därmed vår självkännedom. Till exempel insåg jag att både jag och H och W är människor som lätt blir sårade, men att jag trots detta ibland gillar att provocera andra, medan H och W är mer diplomatiska till sin läggning. (Båda är födda i fiskarnas tecken medan jag är skytt, en sådan där typisk sanningssägare). Sedan åkte vi hem långt innan 12-slaget och Lilla Lo fick lägga sig. Jag satt och spelade datorspel och kollade på TV. Vi såg en film som hette "The Core" på TV. Jag och H skålade i saft, för vi hade inget annat hemma (!) och H gick och lade sig. Jag satt uppe och läste mitt favoritmagasin The Spirit of Maat på nätet för att få lite andlig inspiration inför det nya året: http://www.spiritofmaat.com/jan09/index.htm


Jag tror nog att jag kommer att fortsätta med kattuppfödning även nästa år, men förutom det har jag inte så många planer. Det viktigast för mig är att fortsätta att ha med mig hjärtat i det jag gör. Jag känner att jag behöver träna på att göra något bara för att jag tycker om det och inte för att tjäna pengar eller något annat. Katterna är mina andliga lärare!  :-) 


Det jag helst av allt vill är väl egentligen att vara en del av lösningen i stället för en del av problemet här på jorden. Ibland går jag omkring och hoppas att jag ska få en jättestark inspiration att göra något för världen, och sedan genomföra det, men i stället så känns det som att livet hela tiden lär mig läxan om ödmjukhet. Om och om igen får jag lära mig att min insats inte är så himla viktig och jag tränar på att leva lite lättare, lite enklare och med mer humor. Att inte åstadkomma "något stort" i sitt liv kan vara en utmaning för den som alltid haft höga krav på sig själv. Kanske kommer även år 2009 att handla om det?

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards