Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 22 januari 2009

Akvarieuppdatering!

Av Emelie - 22 januari 2009 13:10

Nu är det länge sedan jag skrev något om akvariet. Lo tog bilden för några veckor sedan. Just nu befolkas 60-liters-akvariet av 10 glödbandstetror, 4 otocinclusar och 10 vildguppy, två honor och 8 hanar.


För er som inte följt utvecklingen kan jag berätta att jag först införskaffade några guppy, som de på akvarieaffären sa var Endlers, men som senare visade sig vara en odefinierad vildgyppy, troligen två olika varianter. Vildguppyna började föröka sig explosionsartat, och jag fick sälja merparten av dem och införskaffa glödbandstetrorna (släkt med pirayor), som skulle vara bra på att äta guppyyngel. Detta har de gjort med bravur, och jag har inte sett några yngel alls förrän härom veckan, då jag såg 4 små söta yngel. Nu när jag tittade så fanns det bara ett kvar, så vi får se om det överlever. Jag resonerade som så, att jag bara skulle behålla guppyhanarna först, eftersom de är snyggast. Men sedan blev det så att jag lämnade kvar två svårfångade honor, och de stackarna blir jagade konstant av uppvaktande kavaljerer.


Ett tag hade jag algproblem, så jag införskaffade fem otocinclusar, små algätare, som skulle hålla algerna borta. De har de gjort bra, men på sista tiden har det börjat växa alger på växterna och glaset, och jag tror att otocinclusarna är lite lata. De ligger mest i ett hörn av akvariet och äter alger där. Kanske har jag också gett dem för mycket algtabletter, för jag har läst att otosarna behöver mycket mat. (Maten kan också medverka till att det blir för mycket näring så att algerna förökar sig.) För att kompensera brukar jag låta bli att mata fiskarna ibland.


Igår blev en av de fem otosarna riktigt sjuk, så H fick avliva den genom att avlägsna huvudet. (Det mest humana sättet att avliva en fisk.) Därför har vi bara 4 kvar nu.


Vad gäller växterna, så är den en växt som trivs jättebra och sprider ut sig. Jag klipper topparna då och då och sätter ner i gruset. Gräset sprider sig med små utlöpare, men det har fått en del alger på sig. De andra växterna börjar se lite skruttiga ut.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se