Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 13 januari 2009

Om ägg!

Av Emelie - 13 januari 2009 15:50

Förutom att ägg har en väldigt vacker form, så är de också nyttiga att äta. Idag tänkte jag berätta för er varför det är bra att dela upp ägget i gula och vita och att äta vitan själv och ge den råa gulan till katten.


Så här är det: Rå äggula är jättebra för katten, för det innehåller en massa vitaminer (bland annat D-vitamin) och proteiner som katten behöver. Rå äggvita däremot, ska man inte ge till katten, för det binder biotin, som är viktig för kattens hud och päls. Ät äggvitan själv i stället! Den innehåller den bästa sortens proteiner för människor! För mig som är vegetarian så är det jätteviktigt att se till att få i sig tillräckligt med bra protein.


Varför ska människor inte äta så mycket äggula? Jo, äggula innehåller en fettsyra som heter arakindonsyra, och som är skadlig för människor i stora mängder. Därför, när du gör pannkakor, omelett eller bakar en kaka, så kan du ge en äggula till katten och spara en äggula till nästa dag (eller om du har flera katter så ge dem flera). Om du är noga med att följa receptet, så kan det vara bra att veta att två äggvitor motsvarar ett helt ägg. Det blir lika gott ändå!

 
ANNONS
 
Margita

Margita

13 januari 2009 16:44

Intressant! Visste jag inte att man kan baka med bara äggvitan! Ska jag göra hädanefter! Men du, båda mina katter har slängt sig över äggulan när jag serverat men inte de två senaste gångerna?? Kan ägget vara för gammalt?

http://mareli.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se