Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under december 2008

Av Emelie - 17 december 2008 10:09

Evoras uppfödare skrev ett mail om att han har fått kommentarer om min blogg och att folk tycker att den är konstig. Jag kan bara säga så här: i hela mitt liv har folk tyckt att jag är konstig på ett eller annat sätt, men vems angelägenhet är det? De som tycker att jag är konstig. Det är deras angelägenhet. Det har ingenting med mig att göra. På högstadiet irriterade folk sig på min frisyr och mitt sätt att gå. Nu irriterar de sig på andra saker. Och även om jag skulle ändra mig så skulle de hitta något annat att störa sig på. Det är så människan fungerar.


Om de tycker att bloggen är konstig så behöver de inte läsa den. Jag har slutat att be om ursäkt för mig själv och försöka anpassa mig till andra människors uppfattningar om vad det innebär att vara människa.

ANNONS
Av Emelie - 16 december 2008 22:18

Obs! Det jag kommer att skriva nu är ironiskt.


Jag vet: Jag kan bli en lågbudgetuppfödare som bara bryr mig om att allt ska vara så billigt som möjligt. Välja de avelshanarna som är billigast. Aldrig ställa ut. Låta varje hona få så många kullar som möjligt. Köpa billig mat. Då måste jag göra allt tvärtom mot vad jag har gjort hittills. Dumt att jag tog den där uppfödarcertifieringen och åkte ner till Spanien för att hämta en katt. Slöseri med pengar.


Men hur kul är det? Om jag hade den inställningen så skulle jag dessutom tröttna ganska snart. Kanske skulle H bli nöjd då?


Jag önskar att jag var intresserad av något som man kunde tjäna mycket pengar på, som datorer eller att göra affärer. Fast då skulle jag å andra sidan inte behöva några pengar till att köpa katter för. För hur många människor är passionerat intresserade av datorer och av kattuppfödning?

ANNONS
Av Emelie - 16 december 2008 22:02

Tack Guro och Margita för uppmuntrande kommentarer! Gudarna ska veta att det behövs ibland.


Jag känner mig inte lika nedstämd längre, för jag lyssnade på Eckhart Tolle och insåg (för tusende gången) att ingenting i formens värld kan göra oss lyckliga....Varför glömmer jag det hela tiden?


Har försökt övertala H att köpa Mr Perfect, men han vill inte säga varken ja eller nej. Jag sa: "Om jag hittar en fodervärd och lovar att bli lycklig?"   ;-)   Det där sista kan ju vara lite svårt att lova.....


Såg just ett bisarrt program på TV om en perseruppfödare som ville äga en katt som var World Winner. Hon hade 25 katter och var helt besatt. Det konstiga var att jag inte blev avskräckt, utan jag tänkte mer att jag också ville ha katter som vann tävlingar...och så började jag tänka på Mr Perfect. Men vem vet, han kanske inte är så perfekt när allt kommer till kritan?Av Emelie - 15 december 2008 23:09

Idag har jag fått reda på att:


  • Jag fortfarande har en chans att komma in på tågförarutbildningen.

  • Jag inte kommer att kunna gå utbildningen även om jag kommer in, eftersom Arbetsförmedlingen inte har några pengar till utbildning.

  • H anser inte att vi har råd att köpa "Mr Perfect", min favorithane, som jag så gärna vill köpa. Och ingen av dem jag har frågat vill dela honom med mig.

Så, vad jag ska ägna min energi åt i fortsättningen är en stor gåta. Kattuppfödningen kan jag inte utveckla på grund av pengabrist. Lika bra att sluta engagera mig i det så att jag slipper bli besviken. Att ha mycket tid och lite pengar är det tråkigaste jag vet. Jag tvivlar starkt på att jag får tag på något vettigt jobb heller om jag inte får möjlighet att vidareutbilda mig.    :-(    


Tavlan heter "Blir du lönsam lille vän?" av Peter Tillberg.


Av Emelie - 15 december 2008 19:11

Artikel om uppfödare av sibirier i Skellefteå: http://www.kattliv.com/artikel.php?id=53


Jag måste erkänna att jag, som ännu inte riktigt har etablerat mig som uppfödare, känner mig lite avundsjuk på Skellefteå-uppfödarna! Men sakta, sakta håller jag på att bygga upp ett eget kontaktnät här i trakterna, som förhoppningsvis ska få växa med tiden.  :-)

Av Emelie - 15 december 2008 14:12

Nu när kattungarna snart flyttar så får vi snart vänja oss vid att ha de lugnare igen. Så fort Evora börjar löpa igen så ska hon paras. Vilken hane det ska bli är oklart, kanske får jag dra lott.... ;-)  Det beror lite på när löpningen börjar, vår ekonomi, hur stora risker jag vågar ta, med mera. Några nytagna bilder på Lilla E!

Av Emelie - 14 december 2008 20:47

1. g 02 24

2. ny 09 23

3. as 22

4. es 01

5. f


Bra Margita! Du lär dig!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se