Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under december 2008

Av Emelie - 5 december 2008 21:47

Det är inte ofta det publiceras nya artiklar om den sibiriska rasen. Därför är det lika spännande varje gång: http://www.pawpeds.com/pawacademy/general/siberiancat/

ANNONS
Av Emelie - 5 december 2008 20:39

Jag råkade läsa i tidningen "Damernas värld" att det i Japan nu finns "kattcaféer". Ett kattcafé är helt enkelt ett café där man betalar ett inträde och sedan får man gosa hur mycket man vill med söta kattungar! För mig låter det som en dröm, men eftersom det inte finns några kattcaféer i Sverige, så har jag i stället valt att bli kattuppfödare. För då får man också gosa hur mycket man vill! Att umgås med kattungar är en sorts terapi för själen, tycker jag. Så det är mest egoistiska skäl som gör att jag blev kattuppfödare.


Sedan finns det faktiskt en LITEN oegoistisk sida också. Och det är att jag vill göra det möjligt för kattallergiker att kunna ha katt.


Förresten: Om det är någon som funderar på att starta kattcafé i Göteborg, så kan jag gärna bidra med små kattungar!  ;-)


Om bilden: Katter anses vara lyckobringande i Japan. I affärer finns det ofta en vinkande katt som kallas Maneki Neko (Neko betyder katt). Sådana lyckobringande katter kan ni se här på bilden!

ANNONS
Av Emelie - 5 december 2008 18:53

Nu när jag ändå är inne på att skriva om mina politiska övertygelser, så vill jag passa på att göra reklam för den räntefria banken JAK. Den är demokratiskt uppbyggd och om man är med så får man en superbra medlemstidning som heter "Grus och Guld". Bara tidningen är värt pengarna! Tack vare att jag hade varit med i JAK ett tag när vi köpte vår bostadsrätt, så kunde vi  låna en del av pengarna där.


Så här funkar det: du sparar pengar ett tag i banken först. Sedan får du låna pengar utan ränta. Man betalar en medlemsavgift på 250 kr per år. Visst är det en bra idé? Gå in på deras hemsida, så får du veta mer:


http://www.jak.se/


Just nu längtar jag efter att bo i en ekoby eller liknande, med människor som vill leva på ett "alternativt" sätt. Ni vet: ekologisk mat, andlighet, personlig utveckling, räntefri ekonomi, egen energiförsörjning, att man hjälps åt med olika saker, kanske med en egen valuta eller liknande. Ibland blir man så trött på att utvecklingen i "det vanliga" samhället går så långsamt och då får man lust att skapa sig en egen ekoby eller alternativsamhälle, bara för att få bo med vettiga människor runtomkring sig.


Och ja, jag vet att många sådana experiment har kollapsat. Men håll med om att det vore mysigt?   *drömmer sig bort*

Av Emelie - 5 december 2008 18:39

Margita skriver:


"Åh vad jag gillar såna här inlägg från dig!!! Jag kan hålla med dig i mycket men tyvärr är det väl så att det faktiskt finns människor som inte bryr sig om sin nästa bara de själva har det bra. Det har jag aldrig förstått men eftersom de finns så är det en utmaning att få dessa människor att förstå att om man hjälper en annan människa så hjälper man samtidigt sig själv! Det ser lite mörkt ut i världen idag men vi får inte ge upp!! Och vi måste börja med oss själva! Inse att vi är en länk i det hela och kan medverka till en förändring till det bättre!"Margita: det är vi två mot världen!    ;-)  Skojade bara.


Gå till Margitas sida, så får ni se bilder från hennes besök hos oss och även bilder på hennes två egna sibbar:


http://mareli.bloggagratis.se/


Ps. Vid två tillfällen har jag försökt få H att se filmen "Zeitgeist: addendum" som jag publicerade för ett litet tag sedan här i bloggen. Båda gångerna somnade han efter ca en tredjedel av filmen!  ;-)  Så nu har han "bara" den sista tredjedelen kvar. Han verkar inte direkt längta efter att se den...

Av Emelie - 5 december 2008 11:15

Idag ska jag skriva om politik:


En sak som jag blir lika förvånad över varje gång, är när jag pratar med någon, som jag utgår ifrån tycker att det nuvarande världssystemet är sjukt (vilket det är) och så säger jag: "Det är helt fel att majoriteten av världens invånare lever i fattigdom, medan en liten del lever i obeskrivlig lyx. Så här tycker jag att vi ska göra: Vi skippar det monetära systemet, alltså systemet med pengar (det funkar ju ändå inte, kolla bara på nyheterna i kväll, så får du se) och så börjar vi om från början".


"Vi gör så här: Det ska inte finnas någon ränta och man ska inte kunna tjäna pengar på pengar. I stället ska människors arbete vara det man "köper" saker för. En arbetad timme = si och så mycket köpkraft. Och man kan inte sälja och köpa dessa arbetstimmar av varandra. Var och en tjänar under sina arbetsföra år in det arbete som behövs för att ta hand om henne under barndomen och ålderdomen. Enkelt, eller hur? Och så inför vi det systemet i hela världen, bra va?"


Då säger den andra: "Nej, men det går ju inte." eller: "Men vi har ju redan provat kommunism, och det fungerade inte." Men hallå! Nu var det inte diktatur jag talade om, utan demokrati! Inga partipampar som skor sig på andras bekostnad, ingen korruption. Det skulle vara lika för alla, även för politikerna. Det jag menar är att för att vi ska få rättvisa i världen, så kan vi inte ha några som tjänar pengar utan att arbeta, medan andra arbetar hur mycket som helst och ändå är fattiga. Vad är det för demokratiskt eller rättvist med det? Det är ju slaveri, fast i en mer raffinerad form!


Då inser jag, att de flesta människor faktiskt inte vill ha rättvisa! De vill att det ska vara orättvist, för de är rädda för att förlora sina privilegier om det blir rättvist i världen. För mig är detta helt ofattbart. Hur kan man med att se på när andra människor lider och säga: "Jag vill inte att du ska få det bättre, för jag är så rädd att jag själv måste få det lite, lite sämre. Dessutom är jag rädd för förändringar. Oavsett om de leder till något bättre eller ej."


Jag menar, detta är ju helt otroligt själviskt. Jag tror faktiskt inte att det är sant när jag hör välutbildade människor över 30 år som på fullt allvar tycker att de fattiga har sig själva att skylla, och att man därför inte behöver bry sig om dem. Hur cynisk får man bli? Fattar de inte att alla på jorden får det sämre när vi har så stora klyftor, så stora orättvisor? Att veta att vi lever på andras bekostnad känns verkligen under vår värdighet!


Men titta här: Om vi inför ett demokratiskt ledarskap på världsnivå, där alla har lika mycket att säga till om (oavsett hur mycket pengar de har haft i det gamla systemet), och sedan inför vi en världspolis (som också styrs demokratiskt) som ser till att länder inte börjar kriga med varandra, då behöver vi inte längre lägga en massa pengar på militären! Tänk på vilka enorma summor som världens länder lägger på vapen och militär upprustning idag. Alla de resurserna kommer i stället att kunna läggas på människorna, så att alla människor får det bättre! Därför skulle alla kunna få det ungefär lika bra som en medelsvensson i Sverige har det idag. Kanske till och med utan att behöva jobba lika många timmar per dag. Vi ser också till att de som styr bara vill helhetens bästa, annars avsätter vi dem.


"Men då skulle det inte finnas något incitament att jobba hårt." Säger då den som jag pratar med. Vaddå? Skulle den enda motivationen för att arbeta vara att öka sitt eget materiella välstånd? Det tror jag knappast. Vi talar här om meningsfullhet. Att känna att det jag gör, det bidrar till helheten, så att vi alla ska ha det bra. Man hjälper varandra, helt enkelt. Om jag kör en buss, så hjälper jag människor att ta sig till olika ställen. Om jag opererar en sjuk människa, så hjälper jag henne att bli frisk. Om jag bygger en skola, så gör jag det möjligt för barn att lära sig nya saker. Några "onödiga jobb kommer inte att finnas. Där kan vi börja snacka om incitament! Vi ser till att hjälpa människor att hitta ett jobb som passar deras läggning och talanger, så att alla kan trivas med det de gör.


Och titta på de kostnader i form av stress och utbrändhet som dagens system ger upphov till! Titta på det kortsiktiga tänkandet som finns i dagens företag: man tillverkar saker med dålig kvalitet för att man vill att de ska gå sönder efter ett år. Man tänker inte på att hjälpa människor att få det bra, man tänker bara på pengar. Inte särskilt hållbart i längden, skulle jag vilja säga.


Detta är ingen ouppnåelig utopi, det är en reell möjlighet, och det enda som hindrar oss från att få fred i världen är vårt eget inre motstånd. Just det, det som gör att vi säger "Nej, men det går väl inte". I stället för att säga: "Det där var en ny tanke som jag behöver lite tid att vänja mig vid. Men om den fungerar i praktiken och gör att alla på jorden får det bättre, så är den ju bra!" Vi människor är alldeles för egoistiska för vårt eget bästa. Vi är som små barn som inte har lärt oss att tänka i ett större perspektiv.


Hur kul är det att sitta och äta en festmåltid när det i rummet bredvid sitter hundra fängslade barn som håller på att svälta ihjäl? Inte kul. Därför behöver vi tänka i nya banor. Det nuvarande systemet fungerar inte, det är bara att inse. Om vi ändå ska ändra på det, varför inte göra om det så att alla får det bättre, även om det innebär att vi "måste" tänka några nya tankar?

Av Emelie - 4 december 2008 19:10

Just nu äger jag faktiskt 7 katter, men inte så länge till. Lite information om kattungarnas blivande familjer:


Beata flyttar till en familj med tre barn i Bromma som avelskatt.


Billie flyttar till en familj med två barn i Västra Frölunda som sällskapskatt. (Kan eventuellt också komma att bli avelskatt.)


Baltzar flyttar till ett par Emmaboda som sällskapskatt (KANSKE max en kull).


Bonnie flyttar till ett par inte långt härifrån i Göteborg som sällskapskatt.Av Emelie - 4 december 2008 10:46

 Det finns en djungel av kattleksaker ute i djuraffärerna. Men det är inte alla leksaker som katterna verkligen gillar. Här har jag listat de 9 bästa kattleksakerna genom tiderna!


1. Fjädervippor. Den största favoriten! Det är helt enkelt en pinne med fjädrar längst ut. (Kan också vara glittriga plastremsor.) Man vispar omkring pinnen och kissen kan leka hur länge som helst! Kul för matte och husse också! Välj en sort med fjädrar som inte lossnar så lätt!


2. Mus i gummiband. Helt enkelt en pälsmus (eller annan leksak) som sitter fast i ett gummiband. Man hänger upp den på lämpligt ställe och sedan kan katten - särskilt kattungen - roa sig länge. Varning: Gummibandet får inte vara för långt, för då kan kattungen trassla in sig och fastna.


3. Rund bräda med boll i skåra. Detta är helt enkelt en sorts klösbräda med en boll som rullar runt kanterna på brädan i en skåra. Katter älskar att putta runt bollen, ibland hjälps kattungarna åt att putta bollen runt banan. Det är kul att se på också!


4. Små pälsmöss (gärna med kattmynta i). Dessa små möss (eller andra figurer) finns i ett otal varianter, men de vanliga, klassiska pälsmössen är oftast roligast. De ska inte vara för stora!


5. Saker som sitter fast i ett snöre. Snöret kan man dra omkring och katten kan jaga. Går lätt att göra själv genom att ta en hopknycklad pappersbit och knyta ett snöre runt.


6. Små bollar. Pingisbollar är de största favoriterna. Sedan kommer små mjuka bollar som man köper i djuraffärer.


7. Saker som prasslar. Detta kan vara prasslig omslagsplast eller liknande. Katterna gillar att utforska nya material, särskilt dem som låter. Obs! Undvik plastpåsar, som kan orsaka kvävning.


8. Saker som man kan klättra upp i. Klösträd som går upp till taket är en favorit.


9. Saker som man kan krypa in i. Det kan vara särskilda lekhus, men lika gärna en vanlig kartong. Mycket spännande!

Av Emelie - 3 december 2008 20:56

Vi satt och tittade på en film från när Lilla Lo var två år gammal. Hon var SÅ söt! Snart kommer vi att kunna titta på den här bilden av kattungarna i B-kullen som diar och tycka att de var SÅ söta. Och den tiden kommer aldrig mer igen.


"Man kan aldrig stiga ner i samma flod två gånger." sa visst Herakleitos.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se