Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 30 december 2008

Eckhart Tolle: fortfarande min favorit!

Av Emelie - 30 december 2008 01:03

Nu har antalet bloggbesökare gått ner till de vanliga nivåerna igen, och jag vet fortfarande inte varför. Under fyra dagar så var antalet besökare många gånger fler än det normala.... Kan det vara så att folk gärna läser om folk som känner sig sårade för att andra pratar skit om deras bloggar? Eller var det bara en tillfällighet?


Jag har fått låten "Hamster on a piano" på hjärnan och det är lite irriterande. Men håll med om att videon är charmig!


Idag var vi på Universeum och tittade på ibisfåglar, hajar med mera. Det är en av de saker som hela familjen gillar att göra tillsammans, så det blir rätt ofta att vi åker dit.


Nu i kväll så har jag lyssnat på "Even the sun will die" med Eckhart Tolle, en intervju som faktiskt spelades in den 9 september 2001. Han talar bland annat om att byta ut sitt inre "nej" till det som händer mot ett inre "ja", vilket betyder ett accepterande av allt som sker. Varför ska man göra det? Jo, för egentligen finns det inget val, det som har hänt har hänt, oavsett vad vi tycker om det. Och om vi har ett inre motstånd så skapar vi bara mer lidande. Han säger också att ibland så reagerar man så känslomässigt att man inte kan acceptera det som har hänt. Han säger att när det inte finns ett "ja", så finns det i stället lidande, och då får man acceptera lidandet, men utan att göra en identitet av det.


Och så har jag studerat småkatterna när de brottas och busar eller bara ligger hoprullade och sover. Fast sedan kunde jag inte somna, så nu sitter jag här vid datorn och äter en macka. Ska kanske försöka somna igen, eller så sätter jag på lite mer Tolle.


Han säger själv att det måste finnas någon anledning till att så många kommer för att lyssna på honom, "den här formen", trots att han inte är karismatisk...   ;-)   Han har en torr humor och ett ganska intellektuellt sätt att uttrycka sig, men egentligen säger han att det inte är orden som är det väsentliga, utan att man i stället kan koncentrera sig på att lyssna på utrymmet mellan orden. Jag brukar göra det och ibland känner jag mig så närvarande, det är härligt. Han kallar det utrymmet för "space", och säger att den yttre rymden motsvarar den inre rymden som vi alla har inom oss, fast vi inte alla är medvetna om det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se