Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 6 december 2008

Kattutställning, ett ord vilket som helst, eller?

Av Emelie - 6 december 2008 19:09

"Kattutställning, ett magiskt ord", står det i SVERAKs häfte "Att ha katt". Häftet är väl antagligen skrivet av ett gäng utställningsfantaster med världens lugnaste katter. "Kattutställning, ett ord som får dina stresshormoner att rusa i höjden", tycker jag är en bättre beskrivning. Eller vad sägs om:


 • Att packa tonvis med saker, inklusive det specialsydda  burskynket, som man investerat mycket pengar i, som ska vara tvättat och stuket.
 • Att klippa klorna på, bada och föna en mycket motvillig katt. Föningen tar lång tid (H brukar ha på sig trädgårdshandskarna.)
 • Att stiga upp supertidigt på morgonen när det är helg och knö in allt i bilen.
 • Att under tidspress och med hjälp av en enirokarta hitta till en sporthall på en obskyr plats, där det finns 500 andra bilar som ska parkera på samma ställe.
 • Att få alla burgardiner och andra tillbehör att sitta på plats och inte minst, att få katten att hålla sig någorlunda lugn.
 • Att hela förmiddagen hålla koll så att man inte missar domarens bedömningstillfälle, för då är det kört. Man går fram och tillbaka: "De håller fortfarande på med ragdollerna, sedan är det turkisk van och sist sibirerna. Hinner jag äta? Hinner jag gå ut en stund? Nej, jag stannar, så att jag inte missar bedömningen.")
 • Att med svettiga händer bära en stressad, fällande och motsträvig katt till domarbordet.
 • Att hålla god min när domaren ingående talar om alla "fel" på katten. (Som tur är säger de bra saker också, för det mesta.)
 • Att under tiden som man håller god min se till att katten inte smiter iväg eller klöser och biter domaren.
 • Att i en lokal med hundratals ihopträngda människor vänta, vänta och vänta. (Det brukar bara finnas en toalett och ett undermåligt café med några torra mackor att köpa.)
 • Att långt efter att man tröttnat på det hela packa ner allt och åka hem igen.

Varför fortsätter jag att utsätta mig för detta? Idag var jag bara besökande, men i morgon bär det av till samma gudsförgätna och av lervälling omgivna plats igen. Då ska jag ställa ut på riktigt. Kom dit alla ni som kan, för jag behöver ert stöd!  ;-) 


Ps. Yakov var jätteduktig idag på utställningen och fick beröm av domaren! Förhoppningsvis blir han snart champion så att hans stackars ägare slipper gå igenom hela detta spektakel igen!   ;-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se