Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under november 2008

Av Emelie - 14 november 2008 22:30

Tänk om vi människomammor kunde vara lika coola och naturliga som kattmammor! Men så behöver inte kattmammor heller laga mat, sätta på kläder, byta blöjor, bada sina små, tjäna pengar, få tillbaka sin figur, underhålla sitt nätverk, aktivera sina barn på ett pedagogiskt sätt osv osv. De bara ligger där lojt och låter ungarna snutta tutte. Inga amningsproblem, inget jämförande med andra mammor vem som är duktigast på att vara mamma. Sedan slickar de sina ungar och övervakar dem när det leker. Det ser så självklart ut, så utan ansträngning. Jag skulle vilja vara en människa med en katts inställning till livet.

ANNONS
Av Emelie - 14 november 2008 21:41

Nu när alla kattungarna är tingade så känner jag mig lite vemodig för att jag inte kunde/fick behålla någon unge. Bonnie som är så rastypisk kommer inte att gå till avel...samtidigt som jag känner att hennes lite försiktiga personlighet skulle göra sig bäst som sällskapskatt. Det är den där typiska känslan som egot (ens falska självbild) har, att man vill ha mer av allt, att det inte räcker som det är. Mer upplevelser, mer kunskap, mer materiella saker, mer muskler, fler katter.....men hur mycket nytt man än skaffar så blir man inte helt nöjd ändå. Kanske en liten stund när man just fått något, sedan börjar man känna otillfredställelse igen. För mer inspiration: läs Eckhart Tolles bok "The Power of Now" eller klicka på länken till hans hemsida!


H har blivit erbjuden att jobba i Kina ett år, och då skulle jag och Lilla Lo följa med, förstås. Om det blir så så måste vi antagligen omplacera katterna.  :-(   Och hyra ut lägenheten. Och vaccinera oss. Och läsa på. Och skaffa visum. Och jag vet inte allt. Egentligen vill vi nog inte flytta, men lite spännande känns det att tänka på det.


Antagligen blir det ingenting av den här flytten, men det visar hur obeständigt livet är, tycker jag. Fler och fler människor lever i den osäkerheten: "vad ska jag göra i morgon, nästa vecka, nästa månad?" När som helst kan något hända som  förändrar allt....det går inte att styra livet efter sin egen vilja. Det bara händer saker som man får göra det bästa av.


Jag skrev en fråga på SäSKs forum: "Vad ska jag göra? Mina kattungar vill inte äta riktig mat?" Från S*Salikons, som har fått 10 kullar, fick jag rådet att bara slappna av och låta kattungarna utvecklas i sin egen takt. Inte försöka kontrollera eller tvinga fram en utveckling. Det kändes väldigt rätt, tyckte jag. Kattungarna är som de är. Bäst att låta dem utvecklas på sitt eget sätt, tids nog så lär de sig äta riktig mat.   :-)


Just vid den här tiden på kvällen har kattungarna en aktiv period. Så nu ska jag sitta och titta på dem en stund.  :-) Igår när Bonnies blivande familj var här, så sa de att de inte ville störa eller uppehålla mig, men jag sa: "Ni stör inte, det här är mitt liv." Hade de inte varit där hade jag ändå gjort samma sak: gosat med katterna.   ;-)

ANNONS
Av Emelie - 14 november 2008 20:15

Så här skriver Margita som svar på min fråga: "Min Algot är röd och visst, hans trampdynor och nos är röda!" Jag gissar att trampdynorna och nosen inte är lika ljusrosa som Lisens. Stämmer det, Margita?


Idag har jag haft besök av Inger från S*Zaribs uppfödning. Hon tyckte att kattungarna var jättefina, och jag fick lära mig lite nya saker av henne! Mitt mål är att ha mer samarbete med andra uppfödare i framtiden!

Av Emelie - 13 november 2008 23:12

Apropå det här med trampdynor: min mamma sa att röda katter alltid har rosa nos och rosa trampdynor, även när de inte har vita fläckar. Stämmer detta, ni som har röda katter?


Jag har förresten lagt märke till att en trampdyna på Beatas ena baktass är rosa med en liten mörk fläck!


På bilden: Lisens trampdynor.

Av Emelie - 13 november 2008 21:27

Idag var ett par här och tingade Bonnie! Så nu är alla ungarna tingade, vilket känns superbra. Bonnie ska flytta till det här paret som bor ganska nära oss, de satt här hela kvällen och beundrade och gosade med henne! :-) Baltzar flyttar till ett par som bor i Emmaboda, Billie flyttar till en familj i Västra Frölunda och Beata till en familj i Bromma. Billie och Beata ska båda bli avelskatter, och Bonnie och Baltzar ska bli sällskapskatter. Det känns lagom för mig att två av katterna går vidare till avel, och nu vet jag att alla får det bra!

Av Emelie - 13 november 2008 18:27

På bilderna:


1. Beata, Baltzar

2. Beata

3. Billie

4. Kullen

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se