Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under november 2008

Av Emelie - 21 november 2008 22:01

På bilderna: Baltzar, Bonnie, Beata, Bonnie.


Jag älskar de här katterna!!!!  ;-)

ANNONS
Av Emelie - 21 november 2008 18:22

Tack för att du läser och ofta kommenterar min blogg! Du/ni är hjärtligt välkommen hit någon dag för att träffa kattungarna om du vill!   :-)

ANNONS
Av Emelie - 21 november 2008 18:10

Jag har funderat en del på vad det är som gör att människor bestämmer sig för att skaffa en katt. Jag har kommit fram till att det finns två huvudsakliga orsaker:


1. Sällskap till barn. Här är det en familj med barn där barnen väldigt gärna vill ha ett husdjur. Eller föräldrarna kanske förstår att barn mår bra av att växa upp med djur. Eftersom katter är lättskötta och lekfulla och passar bra i barnfamiljer så väljer föräldrarna en katt som husdjur. (Obs! Föräldrarna måste alltid ha huvudansvaret för kattens skötsel. Det är också viktigt att de vuxna är med barnen i början för att lära dem att umgås med katten med respekt. Man kan till exempel lära barnen att de aldrig får dra katten i svansen eller hålla fast den mot sin vilja. De får inte heller jaga katten, för att den då kan bli skrämd. Det är förstås i detta fall också en fördel att köpa katten av en uppfödare som själv har barn.)


2. I stället för barn. Detta kan vara ett par utan barn eller en ensamstående person som gärna vill ha lite sällskap, någon att ta hand om eller ett gemensamt "projekt" att samarbeta kring. På samma sätt som med barn så blir katten någon att glädjas åt, någon att ta hand om och kanske ha som ett gemensamt intresse. Katten kan också fungera som "övningsobjekt" innan man får barn. (Fast mycket, mycket mer lättskött än en människobebis.) I sådana fall ska man självklart behålla sin katt när bebisen kommer, för barnet kan ha glädje av katten under uppväxten!

Av Emelie - 21 november 2008 14:34

Så här såg det ut idag när Baltzar kissade på helt rätt ställe! Vad jag kan se så händer det inga "olyckor" med någon av kattungarna längre! De är fortfarande kräsna med maten, dock. Vi jobbar på det.

Av Emelie - 21 november 2008 14:24

Idag ha jag dokumenterat Evoras och kattungarnas kontaktförsök. Relationen kattungarna/Evora och Lisen/Evora är fortfarandet inte helt friktionsfri. Lisen litar inte riktigt på Evora och Evora är lite rädd för kattungarna, så det blir en del fräs ibland. Jag brukar säga åt dem när de fräser och då tittar de skuldmedvetet på mig. Eftersom Billie är den modigaste kattungen, så är det oftast hon som vågar sig fram, men å andra sidan kan hon ibland råka ut för fräs också. Vad det är som gör att Evora ibland får vara i närheten utan fräs och ibland inte har jag inte lyckats förstå.

Av Emelie - 20 november 2008 15:02

Söndag den 7 december ska jag på kattutställning i Sportarenen i Åkered, Västra frölunda (Bergsätersgatan 21). Kul om ni som läser bloggen vill komma dit också så kan vi prata! Jag kommer att ställa ut Miss Emmi's Amazing Amanda från min A-kull i juniorklass. Amanda bor hos en fodervärd och planen är att hon ska få en kull så småningom.


På denna bild var Amanda 9 veckor gammal.

Av Emelie - 20 november 2008 12:30

Vi behöver INTE flytta till Kina ett år! Tack och lov för det.  :-)

Av Emelie - 19 november 2008 20:50

Nu står jag på ruta ett igen när det gäller avelshanar till Evora.....total förvirring!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se