Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under november 2008

Av Emelie - 23 november 2008 12:30

Nu har alla kattungarna lärt sig att äta fast föda! Bonnie äter just nu för första gången något annat än bröstmjölk: rå äggula! Duktiga, fina Bonnie!

ANNONS
Av Emelie - 23 november 2008 11:00

Idag har jag vägt och avmaskat kattungarna. Alla går upp bra i vikt och alla utvecklas fint! Igår tog H den här fina bilden av hela kullen! Det är så sällsynt att man får med alla, så det är verkligen speciellt!


Igår pratade jag med Algots, "Tsarens", ägare. Tsaren är mycket aktiv fortfarande, men han har slutat rivas på benen(!) Han ser "vild" ut och har fått nya tofsar lite här och var. På morgonen ställer han sig på två ben mot mattes och husses ben och vill bli upplyft. När en av familjens andra katter, Zorro, har varit ute och vill komma in, så säger Tzaren till matte och husse genom att jama. Matte och Tsaren har en speciell lek där de leker "tittut". När husse och matte ser på TV så lägger han sig först en stund i husses knä, sedan en stund i mattes knä och till slut parkerar han sig mellan dem båda på bordet! Alla människor som hälsar på tycker att Tsaren är jättefin!

ANNONS
Av Emelie - 22 november 2008 20:43

Nu kan ni äntligen se kissekatterna i rörliga bilder!!! Tyvärr är inte bildkvaliteten den allra bästa, men det gör väl inte så mycket?

Av Emelie - 22 november 2008 14:02

Ibland får jag frågan vilka människor det är som köper katter av mig. Förutom att de generellt kan delas in i de två kategorier som jag skrivit om tidigare, så kan man även säga att de tillhör följande grupper:


1. Uppfödare, särskilt nyblivna uppfödare, som vill ha en honkatt till avel.

2. Kattallergiker, som visar sig kunna tåla den här rasen bättre än andra raser.

3. Personer som har fastnat just för den sibiriska rasen och gärna vill ha en sibirisk sällskapskatt.

Av Emelie - 22 november 2008 12:29

Det finns en till film som jag älskar. Det handlar om en vetenskapskvinna som fick en stroke i sin vänstra hjärnhalva. Och om de fantastiska insikter som denna upplevelser gav henne. Den är kort och helt klart sevärd! Den är på engelska, men även om man inte förstår alla ord, så tror jag att man fattar budskapet. Se den nu!


Ska försöka bädda in denna film också!

Av Emelie - 21 november 2008 23:52

S* Miss Emmi's: uppfödare av sibiriska katter i Göteborg sedan 2007.


Jag heter Emelie Nilsson, är gift med H och har en dotter, Lilla Lo, och två sibiriska avelshonor: Lisen och Evora. En hona från min första kull, Amanda, bor hos en fodervärd. Vi bor i östra delarna av Göteborg. Evora fick sin första kull, A-kullen, den 6 juni 2008. Kattungarna heter Alchemic Alvin (svartsilvertigré hane), Aristocat Arvid (svartsilvertigré hane), Amazing Amanda (svarttigré hona), Alluring Alvina (svartsilvertigré hona) och All-time Algot (svarttigré hane). Lisen fick sin första kull, B-kullen, den 12 oktober 2008. Kattungarna heter Baltzar Bazaar (svartsilvertigré med vitt hane), Billie Bling (svartsilvertigré hona), Bonnie Bonanza (svarttigré hona) och Beata Bebop (svarttigré med vitt hona).


Jag älskar katter för att de är sig själva. De är tysta, smidiga och lekfulla livsnjutare. De bara är. En katt i hemmet är bra för hälsan och välbefinnandet, det har ny forskning visat. Jag tror att det beror på att vi genom katten kommer i kontakt med det som är naturligt och oförstört inom oss själva. Den är mjuk att känna på och den kommunicerar ärligt med oss med hjälp av kroppsspråket. Vi behöver inte göra oss till när vi är tillsammans med katter!


Min blogg handlar om katter förstås, men också om annat som händer i mitt liv, mina funderingar kring kattavel och den värld vi lever i. Kul att just du hittade hit och välkommen att göra mig sällskap!


Den sibiriska rasen är en relativt ny ras i Sverige. Den kommer från Ryssland och är en "naturlig ras", dvs. man har tagit vara på de unika egenskaperna hos den ryska "huskatten", som för bara några decennier sedan hade ungefär lika låg status som den svenska "bondkatten" tyvärr har än idag. Vissa tror att rasen har fått sitt speciella utseende för att tamkatter parat sig med en sorts vildkatter, Felis Silvestris, som har halvlång päls och kraftig kroppsform. Att "sibbens" päls är lång och vattenavstötande har förstås ökat överlevnads-möjligheterna för dessa katter i ett bistert klimat. En sibirisk katt ska ha rundad huvudform, en kompakt, muskulös kropp och ett "vilt" utseende. Eftersom rasen är ny, så fokuserar jag och de flesta andra svenska uppfödare på hälsa och genetisk variation i aveln snarare än på att få fram "utställningsvinnare", även om snygga, rastypiska katter naturligtvis är en dröm. För mig är det jätteviktigt att katterna är sociala och har ett gott temperament!


Och det allra mest fantastiska med den sibiriska rasen är att vissa kattallergiker faktiskt kan tåla den! Det var detta som gjorde att jag valde den sibiriska rasen, och jag har sålt katter till familjer som annars inte skulle kunna ha katt alls!


Om du har en sällskapskatt över 5 månader så är mitt råd att du genast går till veterinären och kastrerar och chipmärker katten om du inte redan har gjort det. Vår värld behöver inte ännu fler oönskade katter! Att det skulle vara bättre för honkatten att få en kull innan kastrering är bara en myt!


Varenda katt har rätt till ett bra hem, och därför behöver vi höja kattens status genom att minska antalet nya huskatter som kommer till världen. Då kommer de katter som finns kvar att äntligen börja betraktas som värdefulla och vi kan stänga alla katthem för övergivna katter som finns runtom i Sverige. Snälla, hjälp till med att sprida detta budskap till så många som möjligt!

Av Emelie - 21 november 2008 22:40

Den här filmen har absolut ingenting med katter att göra. Men jag blev så fascinerad när jag såg den: Detta är något så ovanligt som en film som vill förändra hela vår värld till det bättre. Den har vunnit pris som bästa "aktivist-film". Även om du inte håller med om allt i den här filmen, eller kanske undrar om allt verkligen stämmer, så lovar jag att du kommer att känna att det går att göra något, det går att förändra världen. Och det är precis motsatsen till det budskap vi ständigt matas med i den här pseudovärlden! Jag blev jätteinspirerad! :-) Ta dig tid att se den! Den heter Zeitgeist och den är på engelska!


Och jag lyckades med det jag trodde var omöjligt: jag lade in filmfönstret med hjälp av en embed-kod. :-D

Av Emelie - 21 november 2008 22:12

Medan jag sitter vid datorn så klättrar några kattungar upp längs mitt byxben och upp på skrivbordet. Just nu har jag sällskap av Bonnie och Baltzar.

+4r5löa5ddddd


Det senaste skrevs av Baltzar medan jag släppte ner Bonnie, som tröttnat på äventyret uppe på skrivbordet. Oj, nu ramlade Baltzar ner, men han landade mjukt! Kattungarna börjar få väldigt vassa klor, börjar kanske bli dags att klippa dem. Ska göra det innan nästa busslast med besökare kommer hit och beundrar dem.   ;-)

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se