Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under november 2008

Av Emelie - 3 november 2008 22:03

Jag vet att ni som läser min blogg vill ha fler och fler kattungebilder, så varsågod! Just nu blir de bara sötare för varje dag.

ANNONS
Av Emelie - 3 november 2008 21:09

Idag gick vi igenom Lilla Los rum och rensade bland alla kläder och leksaker. Vi tömde helt enkelt ut alla saker ur lådorna och bestämde vad som skulle behållas respektive slängas och säljas. Bakgrunden var att Loflickan har fått för sig att hon väldigt gärna skulle vilja sälja saker på en loppmarknad för att tjäna lite pengar. Jag vet hur skönt det känns när man har rensat bland sina saker, så varför inte testa? Varken jag eller H har någonsin sålt på en loppmarknad, men det känns som helt rätt sak att göra så här i kristider! Så nu har vi fyllt en massa påsar med barnkläder, skor och leksaker och det känns otroligt skönt att det är gjort! Nu är det bara att boka ett bås på Kvibergs marknad nån helg, så får vi se om vi lyckas sälja något!


Sedan har vi "bara" resten av lägenheten plus förrådet kvar att rensa i!


En reflektion: Herregud vad mycket leksaker ett vanligt svenskt barn har. Jag läste nyligen att medelvärdet ligger på 800 leksaker per barn.... Och många av sakerna bara ligger där utan att användas mer än kanske en gång. Vilket slöseri! Så ni som ska köpa en present till ett barn: köp gärna en bok, eller något som kan användas till eget skapande. Gosedjur eller plastfigurer eller sånt som tar mycket plats är inte att rekommendera, barn har oftast så mycket sånt ändå.


Och en sak till: var ute mer i skogen med barnen! Detta säger jag både till mig själv och till er. Man mår så bra av att vara ute i naturen och då behöver man inte en massa leksaker.

ANNONS
Av Emelie - 2 november 2008 17:40

Innerst inne önskar jag ibland att ingen tingar Bonnie, så att jag får behålla henne, men det är nog inte så sannolikt, eller vad tror ni?

Av Emelie - 2 november 2008 17:20

Så här är det nu: Jag tar 20 bilder, och 2 blir någorlunda bra. Håll till godo!

Av Emelie - 1 november 2008 23:06

Baltzar, Beata, Bonnie och Billie är nu 3 veckor gamla! Jag vill pussa på dem hela tiden! Nu ska förresten "potträningen" börja. De får även vara ute ur lådan och gå omkring en stund varje dag. Snart ska de få mer plats att röra sig på, då jag ska göra en liten inhägnad åt dem.

Av Emelie - 1 november 2008 16:30

Läs kommentaren till mitt förra meddelande, så får ni veta mer om en dröm som Margita, en av mina trogna läsare, har delat med sig av!


Jag skulle vilja rekommendera en bok som jag läste för många år sedan och som jag fortfarande går tillbaka till ibland. Den heter "Rensa i röran med feng shui" och är skriven av Karen Kingston.


Varför kom jag att tänka på den just nu? Jo, jag upptäckte att jag dagligen fick så många nyhetsbrev och var med i så många mailinglistor att jag inte hittade de viktiga meddelandena längre. Så idag, efter många års irriterat letande bland mailen, satte jag mig äntligen vid datorn och kollade längst ner på varje mail. Där brukar man kunna klicka för att, som man säger på engelska, "unsubscribe". Det är faktiskt riktigt enkelt! Fattar inte varför jag inte gjort det långt tidigare! Det är stressande att hela tiden bombarderas med en massa meddelanden där folk vill sälja saker genom att påstå att deras nyhetsbrev eller mailinglistor är SÅ viktiga. Det stämmer inte, jag lovar! Du missar ingenting om du slutar läsa sånt.


En annan sak som jag också har gjort för att minska stressen i mitt liv och spara pengar, är att sluta med mobiltelefon. Det är så skönt att slippa hålla reda på den där mobilen och laddaren och alla SMSen och slippa svara när man som bäst håller på med något annat. Jag slipper också stänga av mobilen när jag går på bio eller föreläsning eller konsert, även om det är ganska sällan jag gör det nu för tiden. Dessutom slipper jag utsättas för en massa strålning rakt in i örat. Även om ingen ännu har bevisat att sådan strålning är skadlig, så fattar man det om man använder det vanliga sunda bondförnuftet, eller hur?


Slutsatsen blir: Våga vägra mobil!!!! (Ja, jag vet att detta är provocerande för många. Men innan du skriver en sur kommentar, ta tio djupa andetag och tänk på ingenting!)  ;-)Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se