Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 24 november 2008

Glad och ledsen på samma dag.

Av Emelie - 24 november 2008 20:49

Idag har varit en ledsen dag men samtidigt med en glädje mitt i alltihop. Jag är inne i en sorgeprocess där jag sörjer att mitt liv inte har blivit som jag önskade att det skulle bli. Att jag inte "blev någon", inte gjorde karriär, inte tjänade så mycket pengar, att jag inte har kunnat vara den mamma och den hustru som jag hade velat vara. Att det finns så mycket som jag inte har klarat av, inte orkat med. Att jag har misslyckats med att vara lycklig.....


På ett sätt känns det bra att jag verkligen kan sörja och gråta. Jag har så länge känt det som att gråten har suttit fast i bröstet på mig. Till min hjälp i sorgeprocessen har jag haft boken "När livet stannar" av Malin Sävstam. Hon skriver om hur det var att förlora sin man och två av barnen i Tsunamin. Hon skriver ärligt, rakt på. Det har varit skönt att kunna spegla min sorg i hennes. Men ibland när jag läser så tänker jag: "Hon har i alla fall haft ett lyckligt liv fram tills hon blev 44. Jag kommer inte ens ihåg hur det känns att vara lycklig." Men sedan tänker jag att det finns så många människor på vår jord som har haft så mycket sämre förutsättningar än jag. Jag har min familj och jag har haft en bra uppväxt, och det är jag väldigt tacksam för.   :-)


Samtidigt blev jag glad idag för att jag har blivit diplomerad uppfödare! (Faktiskt en av Sveriges första!) Ett fint diplom fick jag hem i brevlådan idag! Och kattungarnas stamtavlor kom också idag. De är alldeles nytryckta och luktar gott. All information om namn, färgkoder och stamtavla stämmer. Och kattungarna mår bra och är SÅ fina allihop! Jag känner mig stolt!  :-)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gbj

25 november 2008 09:34

Hej
Grattis till det fina diplomet! Hoppas att du mår bättre idag.Här är jag fullt upptagen med snöskottning Igår blev det 2 ggr och nu på morgonen är det dags igen,
Kramar/Ma

 
Margita

Margita

25 november 2008 16:24

Stort grattis till din diplomering!!!
Här är en till som känner sig misslyckad med det mesta men jag försöker vända på det och se att det är erfarenheter av olika slag som jag kan välja hur jag vill möta och definitionen misslyckad är ju relativ. Varför tror du att du tänker just så? Du verkar ju vara en lyckad kattuppfödare t.ex

http://mareli.bloggagratis.se

 
Ingen bild

maria

25 november 2008 20:20

hoppas du mår bättre brukar läsa din sida tycer du är jätte duktig med din sida läser o följer dina kissar.önskar jag kunde göra en så fin sida men ja är ganska bet.
sträck på dej du är jätte duktig......

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se