Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under oktober 2008

Av Emelie - 21 oktober 2008 23:26

Samma dag som jag fick reda på att det har gått så bra för Alvina på utställningen, så fick jag reda på att min jättegulliga fodervärd, som har längtat så mycket efter en sibirisk katt, har blivit superallergisk   :-(


Så Sashi har fått flytta hem till oss igen (med uppdelad lägenhet) och hur det blir med Billie vet jag inte längre. Dessutom har jag kommit på att jag kanske ska behålla Beata i stället, om jag lyckas hitta en fodervärd vill säga.


Så allt är en enda röra idag, eller som man också kan uttrycka det: "allt flyter". Ett annat sätt att säga det är: "All structures are unstable." Att fästa sig vid något i formens värld kommer alltid förr eller senare att leda till lidande. Att däremot acceptera allt som händer och leva i nuet är början till frihet. Allt det här är förstås inte mina ord, utan jag är starkt inspirerad av min "guru" Eckhart Tolle. Men jag har en intuitiv känsla av att det stämmer, att det är så det är. Vår viktigaste livsuppgift är att vara närvarande här och nu. Låter lätt men är svårare än man tror. Prova själv!

ANNONS
Av Emelie - 21 oktober 2008 10:30

Jag söker snarast en fodervärd i Göteborgsområdet. Maila eller ring så berättar jag mer. saga_emelie@hotmail.com, 031-240971.

ANNONS
Av Emelie - 20 oktober 2008 22:58

På utställningarna i Drammen den 18 och 19 oktober blev S*Miss Emmi's Alluring Alvina nominerad två gånger och blev bästa klubbkatt totalt!!! Hon blev även färgändrad till silver (det var väl det jag visste!) Titta på bilderna vad fin hon har blivit! Min lilla tjej....   :-)


Stort grattis till Guro och Sjakkmatt's!!!!!!

Av Emelie - 19 oktober 2008 17:43

Här har ni (uppifrån och ner) först en bilder på Beata, sedan en på Bonnie, sedan en till på Beata, sedan en på Billie, en på Baltzar och en på Bonnie.

Av Emelie - 18 oktober 2008 19:07

Måste bara visa er de här underbara bilderna på kullen och Lisen!

Av Emelie - 18 oktober 2008 13:07

Uppifrån och ner ser ni Baltzar, Beata, Bonnie och Billie. Idag är bebisarna 6 dagar gamla och väger dubbelt så mycket som vid födelsen. Alla väger ungefär lika mycket, men Bonnie brukar väga lite mer än de andra. Några presumtiva kattungeköpare har redan hört av sig, så ni får vara snabba att tinga (=betala tingningsavgiften) om ni är intresserade!


Hej Guro! Som svar på din fråga, så ska Ennez bo hos fodervärden nu och i framtiden. Hon kommer att få en kull, kanske fler, vi får se. Den kullen kommer också att bo hos fodervärden.


Jag funderar förresten fortfarande på att skaffa en avelshane som ska få bo hos en fodervärd. Jag har förberett ett avtal, som jag tycker känns fördelaktigt för fodervärden, så att det inte ska bli för jobbigt. Kontakta mig om du är intresserad av att vara fodervärd för en kommande avelshane (inte från denna kull): saga_emelie@hotmail.com

Av Emelie - 16 oktober 2008 20:52

Det blev till slut ohållbart att ha lilla Sashi i samma lägenhet som sura Lisen. Men vi hittade en bra lösning: Ennez har nu flyttat till fodervärden i Norrköping, där även Billie kommer att bo. Det känns bra att det gick så fort att ordna, men vi saknar förstås lilla Sashi, som nu kallas Sasha.

Av Emelie - 14 oktober 2008 22:11

Leta tutte, äta, sova. Leta tutte, äta, sova. Leta tutte, äta, sova. Så ser en nyfödd kattunges liv ut. De ser ingenting, de hör ingenting. De känner och luktar sig fram till mjölken, den som ger liv. Idag såg jag kissarna fajtas om en spene. Baltzar hade hittat en bra, men Beata ville också ha den, så hon kämpade med alla sina krafter för att buffa loss honom så att hon skulle kunna ta över. Och jag som vill att alla ska vara vänner försökte hjälpa henne att hitta en annan tutte, men där fick jag tji! Hon var snabbt tillbaka och krafsade med alla fyra benen för att få honom att släppa, men han höll sig kvar för allt vad han var värd.


Redan nu märker man lite skillnad i temperamentet: Bonnie är den som piper mest när man tar upp dem, men vad det betyder för hennes framtida temperament vet jag inte riktigt....


Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se