Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2008

Gör det ni älskar. Gör det nu!

Av Emelie - 31 oktober 2008 21:20

Idag har jag fått några insikter som jag vill skriva ner så att jag inte glömmer bort dem:    ;-)  Att skriva ner sina drömmar och sedan ha dem i positiv åtanke är förresten ett kraftfullt verktyg för att nå sina mål. Rekommenderas!


1 Livet går inte ut på att prestera. Livet går ut på att leva, bara vara mitt i livet. Livet i denna stund kan te sig ofullkomligt, men acceptera nuet ändå, precis som det är! Acceptera dig själv med alla dina skavanker. Alla känslor som kommer och går, kroppen som åldras, allt som du skäms för. Bara omfamna det. Acceptera din familj. Inte i morgon eller för länge sedan, utan nu. Livet kan bara existera nu. Det andetag du andas just nu är livet. Ingenting annat än det som är nu. Bara det.


2 Jag ska göra det jag älskar. Du ska göra det du älskar. Vi ska alla göra det vi älskar. Göra det vi gör med kärlek, och inte med motstånd. Allt annat är slöseri.


3 Ta inte livet på för stort allvar! Livet är en teater, och vi är skådespelare och publik på samma gång. Det finns ingenting vi kan göra åt det, så det är bara att spela med! Skratta!!! Dela med dig av dig själv!  :-D


4 Prata om och tänk på det du vill, inte det du inte vill. Det som är bra, det du vill ha mer av, det ska du tänka på. För det man lägger sin energi på, det blir större. Du ska fokusera på det du älskar i ditt liv just nu: "Jag älskar min människo- och kattfamilj, mina vänner och bekanta, min kattuppfödning och allt som är vackert. Jag älskar människor som vågar visa vem de är och gå sin egen väg."


Därför vill jag nu ta tillfället i akt och berätta för er vad jag vill:


Jag vill ha kärlek, pengar, energi, samhörighet, frid och lekfullhet!


....och vad jag är bra på:


Jag är bra på att skapa positiva relationer med kattspekulanter och katter. Jag har en talang för marknadsföring, bloggande, kontraktformulerande och kattgenetik.


.....och vad min dröm är:


Min dröm är att få ägna mig på heltid åt att hjälpa kattallergiker att kunna ha katt hemma utan att få allergiska besvär.

 
ANNONS
 
Margita

Margita

1 november 2008 14:16

Kloka ord! Jag läser just nu boken "Mindfulness i vardagen" av Ola Schenström. På baksidan av boken står det bla "Mindfulness är träning i att vara närvarande i nuet. Ett sätt att förhålla sig till livet som motverkar oro och stress" Tycker boken verkar bra och kan rekommendera den!
Får jag dela med mig av min stora dröm?
Att hitta en liten stuga nära Kungälv och havet och att där få odla, väva, måla och sist men inte minst, driva ett katteri med sibiriska katter!:)

http://mareli.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se