Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under september 2008

Av Emelie - 25 september 2008 12:27

Den där idén jag hade om att föda upp vildguppy lät först väldigt bra, men det blev väldigt snabbt väldigt fullt i akvariet. Igår när Lo och jag påbörjade "projekt flytta över fiskar till plastlådor" så visade det sig att det inte fanns "cirka 50" yngel, utan snarare cirka 100. Lo bestämde att vi bara ska behålla några hanar så att vi slipper överbefolkning i fortsättningen. Enda svårigheten är att det finns en hona kvar i akvariet som är mycket svårfångad. Och även om jag lyckas fånga henne så kan det hända att en av hanarna raskt förvandlar sig till en hona för att föra arten vidare. Smart va? Det är så de gör, de små illmariga djuren.

ANNONS
Av Emelie - 25 september 2008 08:05

Vi ska på utställning i Svenljunga i helgen med Evora, och om hon tar championtitel då så blir det nog hennes sista utställning. Det enda kruxet är att hon har blivit rätt mager, och det beror delvis på att hon numera vägrar äta det vanliga torrfodret. Jag kompletterar därför med ett annat (kattunge-)foder, som hon kan tänka sig till nöds, men framför allt är det våtfodret, "stinkmaten" hon vill åt. Hon får våtfoder oftare nu för att hon inte ska tyna bort helt, och det finns inga gränser för vad hon gör för att få denna eftertraktade föda! Hon har märkt att om hon beter sig på ett visst sätt, så får hon lättare mat, och jag vill inte ge henne något om hon jamar och är för påstridig. Därför är hon tyst.


Men varje gång jag går in i köket så kommer hon dit och tittar på mig med sina oemotståndliga ögon. Sedan rullar hon sig på golvet, för det har hon märkt är effektfullt. När jag tar ut maten ur skåpet är både Lisen och Evora där på två röda sekunder och trycker nosarna mot skålen för att komma åt maten först. Och jag som helst skulle vilja att de bara åt torrfoder  ;-)


Nu sedan jag har gett efter och börjat ge dem våtfoder flera gånger om dagen så har Evora blivit mer tillgiven och gosig, för det vet hon att jag gillar. Så varje gång hon kommer fram och vill kela, så vet jag att det är i manipulationssyfte för att hon ska få behålla sina nya matprivilegier. Och trots att jag vet varför hon gör det så låter jag mig charmas av det varje gång! Det finns inget som slår Evora när hon är inne i denna charmoffensiv. Det är bara att kapitulera!  ;-)

ANNONS
Av Emelie - 24 september 2008 13:28

Här händer det saker vill jag lova! Min kattungelängtan (som psykologerna skulle kalla en förtäckt längtan efter barn, men det tror jag inte på) har blivit så akut att jag först var nära att köpa en kattunge från ett grannland, men H satte stopp för det i sista sekunden. Gråt och tandagnisslan!


Senare, när jag börjat hämta mig lite, så såg jag att en av mina favorithanar snart skulle få en kull med en fin hona. Jag mailade och frågade om jag kunda få tinga en hona. Sedan hörde jag inget på en hel dag, så jag ringde, och då var båda honorna i kullen redan tingade!!!! Typiskt va?


Så nu har jag fattat ett radikalt beslut: jag åker hela vägen genom Sverige och parar med den här hanen innan han blir kastrerad så fort jag har HCM-testat och Evora löper igen! Ja, jag ÄR galen, jag vet! En av honkattungarna behåller jag förstås här hemma sedan.


Mitt akvarium har jag inte berättat om på länge. Jag har en annons ute, men ingen har hört av sig förrän idag, då en kvinna från Jönköping ringde och sa att hon ville köpa alla mina yngel (ca 50 stycken)! Hon ville få in lite nytt blod bland sina fiskar. MYCKET nytt blod kommer det att bli!


Sedan har jag kommit på att jag vill byta yrke. Så jag håller på att kolla upp olika KY-utbildningar nu, för att förhoppningsvis hitta något som passar mig bättre än att vara lärare på gymnasiet. Två av mina inspirationskällor:


1. En ganska ung, väldigt söt, tjej från Kiruna, som jag lärde känna på en bebisgrupp. Hon jobbade som någon sorts laboratorieassistens på ett sjukhus. (Kommer inte ihåg titeln.) Trivdes inte så bra, varken med jobbet eller lönen. Nu pendlar hon till och från gruvan i Kiruna och tjänar mycket bättre än tidigare!


2. En före detta lärarkollega på en skola. Hon jobbade länge som busschaufför och trivdes med det. Men hennes man började studera på universitetet och tyckte att det skulle hon också göra för att det var "fint". Så hon gick teknisk fysik på Chalmers (som anses vara en av Chalmers mest teoretiskt avancerade utbildningar). När hon var färdig kändes det inte rätt att jobba på ett företag, så hon utbildade sig till lärare. När jag träffade henne så jobbade hon halvtid som lärare och resten av sin tid ägnade hon åt sin passion: att vara konstnär. Jag såg en av hennes målningar av en häst, den var otroligt vacker med ljuset som föll över manen.


Nu trivdes hon inte som lärare, så hon funderade på att börja jobba som busschaufför igen.

Av Emelie - 21 september 2008 18:40

Jag är för tillfället väldigt obeslutsam när det gäller hur jag ska gå vidare med min avel. Jag har plats för en katt till här hemma, men jag är sanslöst förvirrad när det gäller vilken katt jag ska köpa. Ena dagen vill jag köpa en hane, andra dagen en hona. Fördelen med en hona till är att man kan styra parningstider mer och att man inte behöver oroa sig för att hanen ska börja yla och strila. Fördelen med en hane är att man inte behöver vara beroende av utbudet av avelshanar vid en viss tidpunkt. Jag har blivit väldigt kräsen och jag gillar inte att behöva resa långt.


Helst vill jag köpa en katt nu, men H säger att vi inte har råd  :-( Men jag vill jag vill jag vill jag VILL!!!!! Ha ny katt nu!

Av Emelie - 21 september 2008 18:19

Vi har också varit hemma hos Amanda och Arvid, och som ni ser så verkar de också trivas väldigt bra! Arvid är en gosegris och det är Amanda också. Amanda spinner dessutom en hel del och "pratar" med sin familj.

Av Emelie - 21 september 2008 17:42

Idag var vi och hälsade på Algot hemma hos sin familj. Han var helt vild! Otroligt lekfull! De två bilderna ni ser här var de enda två som inte blev suddiga av rörelseoskärpa. Lisen är nu dräktig i vecka 6, och hennes mage är stor, men inte lika stor som Evoras var vid den här tiden. Vad gärna med och rösta på vilka ungar det blir!


Vi planerar en parning mellan Algot och Lisen så småningom! Tror ni inte att det blir fina barn?

Av Emelie - 12 september 2008 21:18

Evora har fått tillbaka sin lekfullhet och energi nu när hon inte har ungar och inte heller löper längre. Skönt att se henne hoppa och leka! Fast ibland tycker jag att hon tänker lite väl mycket på mat: så fort jag går in i köket så är hon där och tigger! Hon blir också mycket gosigare när hon vet att hon kanske får något gott: hon vet hur hon ska manipulera oss dit hon vill!


H tycker att Evora är den perfekta avelshonan: hon löper ofta och intensivt och när hon har ungar så verkar hon göra precis allt som man ska när man är kattmamma. Sedan när ungarna har flyttat så lever hon sitt eget liv.


Jag har kommit på att det kanske inte blir så bra med den avelshanen som jag hade tänkt, så nu är jag tillbaka på ruta ett igen! Vi får se vem det blir till slut!

Av Emelie - 12 september 2008 09:24

Jo, jag vill bara berätta för er att det finns ett enkelt, billigt och roligt sätt att göra egna personliga trycksaker. Det är ett ställe på nätet som heter Vistaprint. Jag använder det jämt och ständigt. Har gjort visitkort som jag delar ut till alla jag pratar katt med.


Bra om du är kreativ och vill göra saker själv, men ändå vill att det ska gå fort och lätt. Här är några kul saker du kan göra där:


- En kalender med fina foton på din kisse (eller din familj) för varje månad. Perfekt som julklapp!


- Ett personligt visitkort. Du kan ladda upp ett eget foto till exempel. Det finns även visitkort som är gratis. Du betalar bara frakten.


- En bildekal. Jag har en där det står: "I love siberian cats":


- Post-it-lappar som det står "ett meddelande från XXX" på.


- Kylskåpsmagneter. Vi har en fin med Lilla Lo på.


- En logo som du kan ladda ner. Skapa ditt eget varumärke!


- En t-shirt eller keps med din kisse på är också lätt att göra i Vistaprint!


Gå till följande länk så får du hjälp med att komma igång:

www.vistaprint.se/frfse?frf=673353485575


Kom ihåg att titta på alla gratiserbjudanden!
Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se