Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2008

Av Emelie - 9 augusti 2008 16:37

Numera är jag ägare till tre sibirhonor: Evora, Lisen och Amanda. Guro var här idag och valde Alvina, så nu är Amanda min katt som ska bo hos vår fodervärdsfamilj, som bor alldeles i närheten, och vars son redan är kompis med Lilla Lo. Planen är att Amanda ska få en kull innan hon kastreras. Amanda är en stor, "vild" katt med mycket fin pälskvalitet. Hon har goda förutsättningar för att bli en bra avelshona!

ANNONS
Av Emelie - 9 augusti 2008 10:25

Här ser ni Alvin, Amanda och Arvid, som slickar i sig en god glass!

ANNONS
Av Emelie - 9 augusti 2008 09:17

Min hand är nästan helt återställd nu. Kattungeköparna vill träffa sina sötnosar en sista gång innan hämtningen. Stamtavlorna har kommit. Det står mitt stamnamn och namnen som jag har hittat på på stamtavlorna! Idag kommer Guro från Norge och hälsar på. Hon ska bestämma sig definitivt om hon vill ha Alvina eller Amanda. Den andra katten ska bo hos en fodervärd alldeles här i närheten. Jag kommer att äga henne i början och hon ska få en kull. Lisen har hastigt och lustigt börjat löpa, så hon är på dejt hos Yakov nu. Stora tjejen! Kattungarna ska bara bo här tre veckor till, sedan blir det tomt. Amanda och Algot är väldigt förtjusta i varandra, och de är lika som bär! De tre bilderna med två katter som sover bredvid varandra visar Algot (vänster, bakom) och Amanda. Helt plötsligt har Amanda vuxit i kapp, så nu väger de lika mycket också!

Av Emelie - 6 augusti 2008 21:48

Min hand är fortfarande väldigt svullen. Kattbett kan vara elaka!


Mormor G är här och hälsar på några dagar. Hon och H spelar dataspel och ser på deckare tillsammans på kvällarna. H är en sån svärmorsdröm!  ;-) 


Lisen har inte löpt på länge och jag är besviken. Jag vill ju ha fler kattungar så snart som möjligt! Nu måste jag kanske vänta ändå till våren.... Jag har hittat en supersnygg avelshane till Evora, dock. Och hennes löptid verkar återkomma ofta, ofta, hela året. Hon är VÄLDIGT jobbig när hon löper: vrålar högt och patrullerar runt i lägenheten, och det pågår i hela 6 dagar! Jag måste ge henne p-piller två gånger i veckan för att hon inte ska löpa nu när hon har kattungar. Lisen rullar bara runt på golvet och jamar lite. Henne behöver jag aldrig ge p-piller. Otroligt vad olika dessa två katter är!

Av Emelie - 6 augusti 2008 21:32

Apropå bilderna på hela kullen som jag inte kommenterade i förrförra inlägget:


Bild 1 och 2: Alvina är längst till vänster och Amanda längst till höger.


Bild 3: Alvina till vänster, Algot till höger.

Av Emelie - 6 augusti 2008 21:15

Varsågod! Några bilder på Lisen i öppna spisen och en på Algot som smyger.


Ni får också en lista som jag har satt ihop: (Obs! Det är bara på skoj, egentligen kan man inte kategorisera in varken katter eller människor på det här sättet, men det vet ni ju redan.)


Tuffast: Algot och Alvin

Försiktigast: Alvina

Minst: Alvina

Störst: Algot

Tjockast: Arvid

Smalast: Alvin

Självständigast: Amanda

Gosigast: Arvid och Alvina

Morrigast: Algot

Störst jaktinstinkt: Algot

Egensinnigast: Alvin

Moas favorit: Arvid

Våghalsigast: Alvin

Sötast: Alvina och Alvin

Snyggast: Arvid

Störst alfahanepotential: Algot

Störst vildkattslikhet: Amanda

Svårast att skilja på: Amanda och Algot

Silvrigast: Alvin

Guldigast: Algot

Mest personligt utseende (liknar ingen annan): Arvid
Av Emelie - 5 augusti 2008 17:35

Igår var Kajsa tvungen att vara inne med alla ligistkattungar en hel förmiddag, för vi skulle åka till veterinären. När jag skulle stoppa in henne i buren blev hon så stressad att hon klöste och bet mig. Idag är handen alldeles svullen och jag har fått en extra stark penicillin. Ett tips: tvätta alltid händerna med sprit om du blivit kattbiten och säg till läkaren att det är en katt som bitit dig!


Ett ännu bättre tips: ANVÄND HANDSKAR!

Av Emelie - 2 augusti 2008 17:46

Jag har bara fått in ett svar i min lilla gissningstävling från igår, från Madde, och hon gissade på Lisen med kullsyskon. Det var i och för sig en bra gissning, för Lisen är ju "fluffigare" än Evora. Men det var faktiskt Evora som var den frostade kattungen! Hon hade mycket längre päls på den tiden! Hon var även liten när hon föddes, men tog igen det snabbt. Hon vägde mer vid 8 veckor än någon av mina kattungar gör....  8-)


Jag rådfrågade min "guru" Onofre från Siestadreams uppfödning och han tyckte att jag skulle ta till vara alla fina avelshanar i Sverige. Jag svarade honom i stil med: "ja, men...." fast idag har jag kollat på avelshanelistan på Säsks hemsida igen, och hittat en riktigt snygg katt med intressant stamtavla till Evora. Så nu kanske jag skippar avelshaneidén så länge. Har mailat ägaren med lite frågor, så får vi se sen hur det blir. Ska nog köpa en ny hona i stället, nu när jag äntligen har hittat ett nytt hem till Kajsa. Och jag ska köpa honan från samma uppfödning som jag hade tänkt köpa hanen i från. Men det ligger ungefär ett år framåt i tiden, för parningen ligger bara på idéstadiet än så länge.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se