Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2008

Kattungarnas namn!

Av Emelie - 31 augusti 2008 10:15

Jag är mycket inresserad av namn. Jag har färdiga listor på namn till mina kommande kullar, fem hon-namn och fem han-namn. När en kattunge föds och blir könsbestämd, så får den det översta namnet på listan osv. Jag tror INTE att andra uppfödare gör på samma sätt! ;-)


Att hitta på fina namn är en av de roligaste sakerna med att vara kattuppfödare, tycker jag. Eftersom jag även är engelsklärare, så har jag valt att använda namn på det internationella språket engelska. Jag vill att alla namn ska ge positiva associationer på något sätt. Antingen att man tycker att det låter fint/sött eller att det låter tufft/coolt. Epitetet och namnet ska låta bra ihop, vill jag.


Så här valde jag a-kullens namn:


Amanda, Arvid, Alvina och Alvin är fina namn som jag skulle kunna tänka mig att vä till min egen son/dotter. Lilla Lo hade kanske kunnat heta Amanda! Min morfars far hette Arvid och min mormor hette Alvina i andra namn. Algot känns för mig som ett väldigt positivt namn om man tänker all-gott, "allt är gott". Det stämmer bra med min världsbild. Jag tror att även de svåra erfarenheterna finns där av en anledning, för att vi ska mogna som människor. Därför är allt gott ur ett större perspektiv. Läs denna hemsida om du vill veta mer om min livsåskådning:


http://www.martinus.dk/layout_pages/index.php?lang=sv


Namnet Alchemic Alvin valde jag för att jag är fascinerad av alkemi och Aristocat Arvid för att jag älskade den boken när jag ver liten (se bild). De andra heter Alluring Alvina, Amazing Amanda och All-time Algot. Först tänkte jag kalla Algot för All-got Algot, "han som har allt", men det blev bara för mycket!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se