Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under maj 2008

Av Emelie - 28 maj 2008 14:41

Det som hände igår måste ha varit falskt alarm. Idag har Evora betett sig som vanligt. Kolla på hennes stora mage! Själv har jag ägnat dagen åt att jobba med vår bostadsrättsförening och nu ska jag hämta lillan på dagis.

ANNONS
Av Emelie - 27 maj 2008 13:03

Idag började Evora plötsligt jama mycket och ville ha min uppmärksamhet. Sedan ville hon att jag skulle följa med mig till bolådan och en garderobshylla som hon tyckte var bra. Hela tiden jamade hon och ville bli klappad. Detta fortsatte några minuter. Jag ringde Blå Stjärnan, men de visste inte om det betydde att hon snart skulle föda eller inte. Sedan lugnade hon sig och jag satt och höll mina händer på hennes mage, och kände, som jag trodde, två olika fosterrörelser på hennes vänstra sida. Det kändes som att vi kom varandra väldigt nära, hon och jag, och jag förstod att hon gärna vill ha mig med på förlossningen. Jag ska se till att finnas där för henne den närmaste tiden, och leva ett lugnt tempo, vilket jag ändå brukar göra. Det känns väldigt bra att vi har sån kontakt, jag önskar att jag var en sån som kan "tala" med djur, men på ett sätt gör jag ju redan det!

ANNONS
Av Emelie - 26 maj 2008 16:43

Evora vet nog att det är säkrast för henne att ligga och sova på golvet, så det gör hon för det mesta. Hon och Lisen fick grillad kyckling idag, vilket de gillade. De är bortskämda med mycket mjukmat den senaste tiden. Varje dag slukar de en hel förpackning Bozita 360 gram mjukmat. Fiskarna fick fryst artemia och Nine fick oxelgrenar att tugga på. Hon fick även smaka blåbärs- och rönnblad.


Till middag för människorna har jag blandat pasta med tomater i olika färger, mozzarella, pesto, färsk basilika och pinjenötter. Snabbt och gott!

Av Emelie - 23 maj 2008 19:07

Evora ägnar största delen av sin tid åt att ligga på golvet och sova. Så här fin är hennes mage nu. Om ni undrar varför hon har så lite hår på magen så är det för att jag har läst att man kan ta bort hår runt tuttarna så att ungarna hittar bättre när de är nyfödda. Fast batteriet tog slut innan vi var klara. Och så upptäckte jag att Evora har 8 tuttar! (Tidigare hade jag bara hittat 6.)

Av Emelie - 23 maj 2008 18:53

Så här ser mitt akvarium ut idag. Jag skulle vilja ha ett till akvarium på 54 liter med små salt- och pepparpansarmalar i (corydoras habrosus). Idag har jag surfat på en massa akvariehemsidor för att kolla vilka malar jag helst vill ha, och valet föll på dessa små sötisar. Det finns en aquascaping-stil som heter iwagumi, den är inspirerad av japanska trädgårdar. Lite japaninspiration och samtidigt anpassad för pansarmalarna med gömställen och plats att simma omkring, hade jag tänkt mig. Guppyyngel kan få bo där också.


Lo tog en jättefin närbild på Lisen också.

Av Emelie - 22 maj 2008 14:16

Jag känner väldigt starkt för alla hemlösa och övergivna katter i världen. Och jag kan förstå att det i världens fattigaste länder finns mer akuta problem än detta. Men i Sverige har vi det bra. Varför tillåter vi då att katter far illa, år efter år. Det är alltid samma sak: på hösten svämmar katthemmen över av katter som ingen vill ha. En del låter sina katter föröka sig ohämmat, med följden att kattungarna måste avlivas. Många tycker att katter inte har något värde och kan behandlas hur som helst "eftersom man kan få dem gratis". Är detta verkligen sunt?


Sen har vi å andra sidan de katter, till exempel många raskatter, som får alla sina behov tillfredställda och lever bra liv. Deras mattar och hussar skämmer bort dem med all sin kärlek och omvårdnad. Det är verkligen segregation på hög nivå! Vill vi ha det så här?


Den enda vettiga lösningen som jag har kommit på för att få bukt med problemet är att införa obligatorisk märkning av katter (chip- eller öronmärkning), och att kastrera alla huskatter över 10 månader. Då skulle problemet i alla fall minska, även om vissa oansvariga ägare inte skulle bry sig om dessa regler. Så man fick väl ha någon form av kontrollinstans som såg till att reglerna följdes.


Jag vet att många människor tycker att det här förslaget är lite väl drastiskt, men vad är alternativet? Att vi låter otroligt många katter lida och bara blundar för det? Tänk om man skulle göra samma sak med hundar eller hästar? Bara släppa ut dem i naturen: "Nu får du klara dig bäst du kan."


Kom gärna fram med ett bättre förslag om ni har något!


Det jag själv tänker göra är att skänka pengar till Råmossens katthem för varje kattunge jag säljer, och tipsa er om deras hemsida: http://hem.passagen.se/ramossenskatthem/

Av Emelie - 22 maj 2008 13:01

Idag var jag inne i Göteborgs mest välsorterade akvarieaffär, som ligger alldeles nära mitt hem, och frågade om de var intresserade av att köpa några vildguppy av mig. Det var de! Så nu ska ynglen få växa till sig först, sen får jag kanske byta dem mot fiskmat eller liknande. Kul! Idag bytte jag vatten och trimmade växterna ordentligt. Jag rengjorde även filtret för första gången. Det blev riktigt fint!

Av Emelie - 22 maj 2008 09:36

Igår, när vattnet var avstängt, så bestämde jag mig för att åka till min favoritrestaurang Govindas och äta. När jag hade suttit där i den fridfulla restaurangen och njutit av den goda maten, fick jag lust att besöka en djuraffär som jag bara sett på nätet. Jag hade höga förväntningar, men de infriades inte. Precis som de flesta andra djuraffärer var den här mörk, trång, och det gick inte att få någon överblick över varorna. Det var smutsigt och stökigt och de fisksorter som stod på akvarierna stämde inte med dem som var inuti akvarierna. Min fridfulla stämning utbyttes mot en sorts förvirring över vad jag egentligen ville ha. Jag hittade ingenting och det fanns ingen att fråga. Nu undrar jag: varför är det så många djuraffärer som ser ut så här? Det skulle kunna vara ljust och fräscht och överskådligt!


Idag snurrar Evora kring mina ben mer än vanligt. Mjukmaten är slut och hon har blivit van vid att dela på en stor förpackning varje dag. Så nu har hon abstinens. Jag får väl gå till vår närmaste djuraffär idag och inhandla lite mat, så hon klarar sig ett tag. Hon är ju ändå dräktig!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se