Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2007

Evora äntligen!

Av Emelie - 8 oktober 2007 21:32

Nu bor Evora hos oss. Det har varit ett par intensiva veckor med mycket jobb och många helgaktiviteter. Evora uttalas förresten Ébora, vilket vi har mycket svårt att vänja oss vid. När Hilding först kom till Madrid trodde han att Onofre (uppfödaren) talade om ebola-viruset.  :-D Kolla förresten in hans hemsida på www.siestadream.com och min sida på www.emmis.org !


Evora var livrädd när hon först kom hem till oss. Men nu har hon börjat vänja sig så smått. De andra katterna har hon inga problem med, men oss människor är hon fortfarande lite rädd för. Uppfödaren Onofre säger att det inte varit så med Evoras syskon, så jag antar att det beror på "polygener".


Detta med polygener var förresten en term som användes flitigt när jag var på genetikkurs med Ylva Stockelberg förrförra helgen. Termen syftar på vissa saker, till exempel kattens storlek, som inte bara bestäms av en gen utan flera. Därför kan det ibland bli så att två stora katter får en liten avkomma och tvärtom. Detta är alltså lite mer komplicerat än pälsens färger osv.


Varje dag blir Evora mer och mer tuff, och nu kan hon till och med tänka sig att komma fram till oss för att bli klappad ibland. (Särskilt om vi äter något som hon skulle vilja smaka). Detta är ett stort steg framåt med tanke på att i början låg hon mest under sängen och var rädd. De andra katterna har hon förresten inga problem med, det är oss och den nya situationen som skrämmer henne. Onofre säger att hon är lite "nuts" och det stämmer nog.


Ja, så jag antar att vi är som en enda stor familj nu. Kajsa, dubbelt så stor som Evora, kallar vi "Storfräsen", medan Evora, som är dubbelt så stor som Lisen, kallas "Mellanrädden", och Lisen får heta "Lillpipen". Inte svårt att avgöra deras respektive plats i hierarkin! Ibland blir det strider när Kajsa ser sig tvungen att sätta de andra på plats. Men oftast råder en, i alla fall i våra mänskliga ögon, fullkomlig harmoni.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se