Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2007

Vilken liten söting!

Av Emelie - 26 augusti 2007 10:32

Hur ska jag nu beskriva den här nya lilla tösen? Elise är väldigt närvarande, väldigt här och nu. Snabb, intelligent, vill vara med där vi är. Ibland blir hon rädd och gömmer sig snabbt som blixten. Väldigt lätt att bli kär i henne! Ibland när hon känner sig ensam så piper hon som för att ropa på oss.


Hon har lärt sig var kisslådan är, men har fortfarande inte ätit någonting, vad vi har märkt. Bara ett par brödsmulor från min tallrik. Hon tyckte nog att vår kristallsand var jättekonstig, för hon blev rädd varje gång hon försökte lukta på den.


När jag åt frukost satt hon framför mig och jagade flugor. Total koncentration. Det märks att hon är en annan ras än Kajsa, mest till utseendet: Stora tassar med tofsar emellan, lång kropp och korta ben, en yvig svans, ett näpet litet huvud och hur söt som helst. Det är fascinerande att obervera henne när hon till exempel tvättar sig: Båda framtassarna får puts samtidigt.


Lo har suttit med henne i knät och hon accepterade att hon inte kunde komma loss på en gång. Bara låg där på rygg och tvättade pälsen. Lo blir arg när Elise springer iväg och gömmer sig under sängen. Då går hon omkring och stampar i sängen med fötterna, ögonbrynen ihopdragna, och sjunger: "Bajskorvs-Elise, bajskorvs-Elise." Senare, när hon får klappa Elise, så kan hon till och med kosta på sig att ge katten en slängkyss.


Jag vill ha fler katter nu på en gång! Helst vill jag ha en röd hona som skulle få röda små kattungar. Jag har helt övergett min ursprungliga ambition att bara avla svarttigrékatter! Vi har ännu inte tagit några nya foton, men håll ut! Det kommer.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se