Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2007

Vad jag älskar med katter...

Av Emelie - 7 augusti 2007 14:39

Jag fick lust att köpa ytterligare en sibirisk katt. Helst en som jag kan åka och hämta nu på en gång! Jag kollar på en massa hemsidor. Inte kan det vara SÅ mycket jobbigare med fyra katter jämfört med tre? Men då kommer jag ju att ha kattungar nästan året om! Kanske är det det jag vill? Min familj bromsar förstås. Lilla Lo säger: Du vill ju ha ett helt stim med katter! Du tänker inte på något annat än katter! Hon har tyvärr rätt.


Så här ser min plan ut: Jag vill föda upp en massa kattungar! Ett par kullar per år hade jag tänkt mig. När de ursprungliga avelskatterna går i pension så skaffar jag ett par nya. Problemet är bara att katter kan leva i 20 år! Det blir fler och fler katter hela tiden! Därför kan det vara en fördel att hålla sig lite lugn så att man inte drunknar i katter till slut!


Och så tycker jag väldigt mycket om vissa färger! Jag älskar att surfa på kattsidor med en massa vackra katter och drömma om att kombinera olika vackra exemplar för att få små söta ungar! Förutom den viltfärgade svarttabbyfärgen som både Lidiya och Evora representerar så älskar jag röda katter, rödsilverkatter, cremekatter och goldenkatter. Blåsköldpaddor med mycket vitt kan också vara väldigt fina...Detta trots att jag hade föresatt mig att koncentrera mig på färgen svarttabby!...


Kanske inte så logiskt, men vad ska man göra? Det är jobbigt att vänta på sina katter! Snart känns det som att jag har gjort allt man kan göra INNAN man får hem själva katten.....hemsida, blog osv...och sen när själva katterna väl kommer hem till oss kanske det inte alls blir så kul som jag hade tänkt? Hur ska de kunna leva upp till allt det där? Bra att katter är så mycket coolare än människor! Kanske bara en massa extra jobb med dammsugning och tömning av kattlådor? Vad vet jag? Det är också typiskt att mina kissar ska komma precis när jag jobbar heltid för första gången på länge. Kommer jag ens att hinna umgås med dem? Min ambition är att gå ut med dem i koppel lite då och då. Hoppas att det kan fungera!


Om jag skulle analysera mig själv så måste jag väl erkänna att min längtan efter katt egentligen måste vara en längtan efter något annat. Men vad? Kanske bara närhet och en mjuk päls? Kanske bara en allmänt omättlig törst efter något annat, något bättre? En jakt på det perfekta tillståndet som aldrig infaller? För er som gillar att tänka i de här banorna, eller som snarare är lite trötta på att tänka överhuvudtaget, så kan jag rekommendera en av vår tids västerländska "guru" Eckhart Tolle! www.eckharttolle.com


En annan liten passion som jag har är att jag älskar att hitta på namn. Jag har redan en lång lista på namn till han- och honkatter! Den första kullen ska förstås alla ha namn som börjar på A, nästa kull ska ha namn som börjar på B osv. Jag har en massa fina namn på C och D också som jag har tänkt ut. Varje namn ska börja med mitt stamnamn S*Emmis (som är under registrering) och sen ska alla katter ha två namn som börjar på samma bokstav efter det. Mina namn kommer inte att klinga ryskt i likhet med många andra sibirkatters, utan jag kommer att välja anglofila namn eftersom jag nu kan engelska lite bättre än ryska.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se