Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 26 juli 2007

Livskvalitet för mig!!!!

Av Emelie - 26 juli 2007 15:09

Det är egentligen konstigt hur många krav jag har inom mig på hur jag ska vara och se ut och vad jag ska göra. Till exempel har jag trott att man inte ska vara velig och vilja ändra sig (vilket jag alldeles nyss har gjort). Jag visste inte när jag åkte till uppfödaren om jag skulle ändra katt eller inte, sedan blev det så att jag gjorde det ändå!


Jag har också trott att jag måste verka som att jag har kontroll, ordning och ett praktiskt sinnelag. Men sån är jag ju inte! Jag är glömsk och förvirrad och snurrig och tappar bort saker och glömmer tider och gud vet allt! Jag har också gått omkring och trott på lögnen att jag måste vara smal, propert klädd och ha en välstädad lägenhet. Men det stämmer inte! Jag är överviktig, klär mig bara i bekväma mjuka kläder och städar väldigt sällan!


Igår, när jag kom hem smått chockad över att jag plötsligt bytt katt så började jag fråga mig varför jag gjorde det här med katterna egentligen. Jag tror att det är mitt lilla njutningsprojekt. Det är ett område i livet som jag tillåter mig själv att syssla med bara för att jag upplever det som en sån barnslig njutning! Inte särskilt nyttigt, inte särskilt lönsamt, inte särskilt intellektuellt. Bara min barnsliga förtjusning över att få gosa med små kattungar!!! Och lära mig mer om kattgenetik och skapa hemsida och planera parningar och maila med min spanska uppfödare Onofre, som tålmodigt svarar på mina frågor; ömsom verkar han förtjust och ömsom förskräckt.


På senare tid har jag blivit alltmer intresserad av vad som utgör verklig livskvalitet för mig. Vad är viktigt för mig? En sak som jag gillar är http://arstiderna.com/  Jag gillar årstiderna därför att det är ett sätt för mig att äta mer av den sortens mat jag vill äta: ekologisk frukt och ekologiska grönsaker. Jag älskar att det stod tre stycken härliga lådor utanför dörren i morse. Skönt att slippa släpa hem en massa plastkassar, skönt att slippa välja, skönt att veta att maten är giftfri. Det är livskvalitet för mig!


En bild till på Lidiya ska jag försöka rota fram!

 
ANNONS
 
Ingen bild

sjölle

16 april 2010 14:53

Jag kopierar ett stycke från din text till min uppgift om livvskvalitè :D okej ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2007 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se